Hotelul parizian Le Ritz se închide pentru doi ani şi 450 salariaţi vor fi concediaţi

Hotelul parizian de lux Le Ritz, aflat în celebra Place Vendome, se va închide anul viitor pentru 27 de luni, timp în care vor fie efectuate lucrări de renovare. 450 din cei 500 de salariaţi ai hotelului vor fi concediaţi, informează AFP.

„Vor fi păstrate circa 30 de locuri de muncă” pentru administrarea hotelului în timpul lucrărilor, asigurarea vizibilităţii sale şi pregătirea redeschiderii, a declarat AFP un purtător de cuvânt. „Negocierile continuă” cu reprezentanţii personalului pentru a vedea câte posturi vor fi suprimate, a adăugat el.

Închiderea, care priveşte şi restaurantul L”Espadon (două stele), urmează să aibă loc vara viitoare şi să dureze 27 de luni, potrivit unui comunicat. Ultima mare renovare a hotelului Le Ritz, unul din cele mai celebre din capitala franceză, a fost în 1979.

Actualele lucrări au două obiective: să continue tradiţia de excelenţă stabilită de fondatorul său, Cesar Ritz, în 1889, şi să asigure salariaţilor compensaţii personalizate pe perioada când hotelul va fi închis, explică Franck Klein, preşedintele Ritz Paris, citat în comunicat.

Proprietarul hotelului este tatăl lui Dodi Al-Fayed, ultimul partener de viaţă al prinţesei Diana. După ce şi-au petrecut seara în hotelul din Place Vendome, cei doi au fost victimele unui accident de maşină, în august 1997.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.