EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Hugo Chavez suferă de sarcom cu prognostic foarte grav

0
Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a plecat din nou în Cuba pentru a-şi face „o revizie generală” a sănătăţii după patru şedinţe de chimioterapie la care s-a supus în urma extirpării unei tumori canceroase în luna iunie anul acesta, notează luni ziarul La Razon.

„Trăiască Venezuela, trăiască viaţa”, a spus Chavez într-o scurtă alocuţiune pe pista aeroportului Maiquetia din Caracas, subliniind că pleacă la Havana pentru a continua procesul pe care l-a urmat „timp de aproape patru lunľ. „Am încredere, ca majoritatea venezuelenilor am încredere în viaţă şi mare încredere că ceea ce voi face în Cuba va avea succes, cum a avut succes şi intervenţia chirurgicală şi tratamentul postoperator şi cele patru faze de chimioterapie”, a precizat preşedintele.

El a explicat că i se vor face examinări riguroase: imagistică medicală, o revizie integrală a corpului, până în cele mai mici ascunzişuri, pentru a verifica rezultatele acestei prime etape”. Chavez prevede să se întoarcă peste câteva zile în ţară cu „veşti bune pentru patrie” şi l-a lăsat la cârmă pe vicepreşedintele Elias Jagua, care l-a condus la aeroport cu restul cabinetului.

Într-un interviu acordat revistei mexicane „Milenio Semanal”, doctorul Salvador Navarrete care a făcut parte din echipa de medici care l-a îngrijit pe preşedinte spune încă că Hugo Chávez, are o „tumoare pelviană”, care este „foarte agresivă” şi că „expectativa de viaţă ar putea fi de până la doi ani”.”Informaţia pe care o am de la familie, este că Chavez are un sarcom, o tumoare cu prognostic grav şi sunt aproape sigur că acesta este adevăruľ. „M-am întâlnit cu medicul său de familie cu care

am împărtăşit informaţia disponibilă şi am coincis deplin cu privire la acest diagnostic”, a asigurat Navarrete.

Chirurgul a mărturisit că a făcut parte din echipa medicală care l-a îngrijit timp de câţiva ani pe Chavez la Palatul Miraflores înainte de a fi diagnostic cu cancer şi de a pleca la îngrijiri în Cuba. El a relevat că Chavez suferă de un cancer pelvian, eliminând posibilitatea ca preşedintele să aibă un cancer la prostată, având în vedere procesul agresiv de chimioterapie la care a fost supus.

„Iar când spun că prognosticul nu este bun înseamnă că speranţa de viaţă poate să fie de până la doi ani. Ceea ce explică motivul devansării alegerilor”, a declarat medicul revistei Milenio Semanal.

Referitor la decizia preşedintelui de a se lăsa pe mâna medicilor cubanezi, Navarrete a declarat că „preşedintele Chavez nu are încredere în nimeni în Venezuela, doar în cubanezi”. O atitudine pe care, în opinia sa, a adoptat-o după tentativa de lovitură de stat împotriva sa. El a explicat că Chavez a crezut că nu se va îmbolnăvi niciodată şi a scos în evidenţă stresul la care sunt supuşi toţi preşedinţii. Şi a dezvăluit totodată că Chavez „a fost tratat în trecut de o boală de tip maniaco¬depresivă cunoscută de biografii şi de medicii care l-au îngrijiť.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.