EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

LECŢIA DE SĂNĂTATE: Reţeta „beţi multă apă!” are nevoie de o completare esenţială

1

– Îndemnul de a bea o anumita cantitate de apa pe zi pentru ca organismul sa-si dobandeasca starea de sanatate si vitalitate are nevoie de o completare esentiala:  ceea ce conteaza mai mult este calitatea apei pe care o bem si nu neaparat cantitatea. Iar cand vorbim de calitatea apei, inainte de a alerga dupa sticlele de apa plata imbuteliate de companii sus-puse si intens promovate, ar fi bine sa ne reamintim experimentele cercetatorului Masaru Emoto. Conculzia lor: informatia pe care noi o transmitem apei îi schimba calitatea.

Masaru Emoto este un cercetator japonez ce a reusit, prin tehnici de fotografiere rapida, sa pozeze structura apei în timpul înghetarii si sa evidentieze astfel consecinta directa a gândurilor pozitive si negative asupra formarii cristalelor de gheata.

Emoto a demonstrat stiintific ca apa are capacitatea de a stoca si reflecta gândurile, cuvintele, rugaciunile, muzica si sentimentele, studiile fiind facut pe cristalele de gheata. Acest lucru a permis tuturor sa vada ca apa într-adevar poarta informatie cu ea.

Metoda practica este prezentata succint în cartea acestuia, „Mesaje ascunse din apa”:
„Sa va explic cum procedez pentru a fotografia cristalele.
Pun cincizeci de feluri de apa în 50 de vase Petri diferite. Pun apoi vasele într-un frigider la înghetat, pentru 3 ore, la -20°C. Rezultatul este ca tensiunea suprafetei formeaza în vasele Petri picaturi de gheata transversale de aproximativ 1 milimetru. Cristalul apare când îndrepti o lumina deasupra picaturii de gheata”
„Desigur, rezultatul nu este niciodata acela de 50 de cristale asemanatoare; uneori nici nu se formeaza cristale”
„Cristalele se arata numai pentru 20 sau 30 de secunde, în timp ce temperatura creste, iar gheata începe sa se topeasca”

 

Ochii nostri pot vedea obiecte, însa nu pot vedea vibratii

Emoto porneste de la ideea ca „toate lucrurile se afla în vibratie si fiecare vibreaza la propria frecventa” (inclusiv organismul uman), ipoteza acceptata si de fizica cuantica:

„Sa ne închipuim ca v-ati putea reduce trupul la o marime microscopica si ca ati porni într-o explorare pentru a descoperii secretele acestui univers numit fiinta umana. Ati vedea în scurt timp ca orice lucru nu este alcatuit din altceva decât din atomi, fiecare atom fiind un nucleu cu electroni ce se învârt în jurul lui. Numarul si forma acestor electroni si a orbitelor lor îi confera fiecarei substante un set specific de frecvente vibrationale. Ati descoperi ca, indiferent de substanta, nimic nu este masa solida”. De fapt lucrurile care ni se par noua solide sunt în realitate mai mult de 99% „goale”. Chiar daca noi vedem aceasta pagina ca fiind nemiscata, la nivel atomic este o forfota de nedescris. Este clar ca simturile noastre perceptive sunt limitate: „Ochii nostri pot vedea obiecte, însa nu pot vedea vibratii”.

De asemenea frecventa însemna sunet. Asadar fiecare obiect ce vibreaza emite si un sunet, imperceptibil pentru urechile noastre daca nu se afla în gama 15-20.000 Hz.
Fiecare frecventa emisa are receptorul ei bine stabilit. De exemplu ochii pot capta intervalul limitat între aproximativ (5•1014÷1015)Hz sau în lungimi de unda (300÷700) nanometri.

Ei bine, apa este un „maestru receptor” cum o denumeste plastic Emoto: ea poate percepe, înmagazina si reda, într-o forma ce poate fi perceputa de ochiul uman, orice frecventa (vibratie), fie ca acesta este emisa de o melodie, poza, cuvânt, sentiment sau gând.

S-a observat în mod repetat ca apa raspundea cuvintelor pozitive formând cristale hexagonale superbe, spre deosebire de formele nearmonioase rezultate în urma expunerii la cuvinte negative. Spre exemplu mai jos se poate observa simetria cristalului pentru cuvântul „fericire” si dezechilibrul „nefericirii”:

Asadar apa se informeaza cu sentimente pozitive („iubire + recunostinta” pare a avea cea mai puternica vibratie, conform experimentelor lui Emoto). „Ce rezultat minunat ar fi daca înainte sa adormim am bea fiecare dintre noi un pahar cu apa informata cu sentimentul iubirii si al recunostintei”, spune Masaru Emoto.

Puterea cuvintelor rostite

Este important fiecare cuvânt pe care îl rostim si fiecare gând pe care îl nutrim. Acesta are în primul rând repercusiune asupra noastra si apoi asupra celui carui îi este adresat. Informatii tot mai des întâlnite atrag atentia asupra sentimentelor negative si organele afectate de acestea: stomac – frica, anxietate; ficat – mânie; plamâni – tristete; inima – furie, gelozie; rinichi – egoism, lacomie, criticism, dezamagire, nereusita; creier – depresie; ochi – stres.

Pentru a exemplifica puterea cuvintelor, Emoto a cerut elevilor unei scoli primare din Japonia sa vorbeasca apei, apoi a luat probele si le-a supus analizelor. Rezultatele au confirmat asteptarile:

Cu alte cuvinte informatia pe care noi o transmitem apei îi schimba calitatea.

Iată cum reacţionează apa expusă la muzică (fotografiile fiind insotite de comentariile cercetatorului Masaru Emoto):

Aceste experimente ar trebui sa ne puna pe toti pe gânduri, la urma urmei noi suntem 70% apa, exact ca planeta pe care o locuim… Pe coperta uneia dintre cartile lui Emoto este prezent pasajul: „Trebuie sa respectam apa, sa o iubim si sa fim recunoscatori. Apoi apa se va schimba, tu te vei schimba si eu ma voi schimba. Pentru ca amândoi suntem apa.”

 

loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. Filip spune

    Un alt experiment foarte interesant este facut de fizicianul rus Vladimir Poponin, la inceputul anilor ’90, care a aratat ca ADN-ul uman influenteaza direct atomii (mai exact particulele de lumina din ei, numite fotoni), ca sa intelegem cum se intampla aceasta influenta a omului asupra apei si asupra intregii materii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.