Posturile deputaţilor Palfi Mozes Zoltan, Petru Lakatos şi Doru Frunzulică, declarate vacante de plenul Camerei

Plenul Camerei Deputaţilor a declarat, marţi, vacante posturile deţinute de deputaţii Palfi Mozes Zoltan (UDMR), Petru Lakatos (UDMR) şi Doru Frunzulică (UNPR), adoptând un proiect de hotărâre în acest sens. Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 232 de voturi favorabile, 42 împotrivă şi o abţinere.

Astfel, au fost declarate vacante posturile de deputat din colegiul uninominal nr. 9 din Cluj, colegiul uninominal nr.2 din Bihor şi din colegiul uninominal nr.7 din Olt.

Săptămâna trecută, conducerea Camerei Deputaţilor a decis ca vacantarea postului deţinut de deputatul UDMR Palfi Zoltan, care a murit în urmă cu şapte săptămâni, să se facă odată cu primirea comunicărilor din partea Curţii de Conturi şi a CSA, unde Petru Lakatos şi Doru Frunzulică au fost numiţi membri pe 27 septembrie.

Decizia a fost luată după audierea preşedintelui Comisiei de validare a mandatelor de deputat, Petru Călian, care a trebuit să dea explicaţi cu privire la motivul pentru care locul de deputat în Colegiul 9 din judeţul Cluj nu a fost declarat vacant în condiţiile în care s-a luat act de decesul deputatului UDMR Palfi Zoltan.

Călian a susţinut, după întâlnirea cu membrii conducerii Camerei, că nu era atributul său să depună documentele cu privire la deputatul Palfi Zoltan.

„Nu depun eu această documentaţie pentru că nu este atributul meu. Este atributul Biroului permanent. Actele trebuie să le depună grupul parlamentar din care a făcut parte parlamentarul respectiv, nu are nicio legătură cu Comisia de validare”, a spus deputatul PDL.

El a admis, totuşi, că UDMR a transmis, pe 5 septembrie, documentaţia, însă a arătat că ordinea de zi a plenului era deja întocmită.

Deputatul UDMR Palfi Mozes Zoltan a murit pe 29 de august.

Deputatul UDMR Petru Lakatos şi progresistul Doru Frunzulică au demisionat din funcţii ca urmare a alegerii lor membri la Curtea de Conturi, respectiv CSA.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.