EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Producătorii de carne nu cresc preţul, dar modifică reţeta, declară Sorin Minea

0
Diferenţele dintre preţul materiei prime din industria cărnii şi preţul pentru producţie sunt compensate prin modificarea reţetelor produselor comercializate, a declarat, luni,preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii Romalimenta, Sorin Minea.‘Preţul materiei prime a crescut mult, iar preţul de producţie a stagnat sau a crescut foarte puţin. Astfel producătorii fie supravieţuiesc introducând mai mulţi aditivi alimentari, fie dau faliment. Preţul cărnii a crescut cu 2%, în timp ce preţul materiei prime s-a majorat cu 15%. Nu vor fi scumpiri şi astfel tendinţa este să se umble la reţetă’, a afirmat Sorin Minea.

În acelaşi timp, preşedintele Romalimenta a precizat că asupra procesatorilor există o presiune a retailerilor vizavi de menţinerea preţurilor actuale la carne.

‘Presiunea de la sectorul de retail este imensă şi astfel producţia este cea vitregită’, a menţionat acesta.

Totodată, preşedintele Romalimenta a subliniat faptul că statul ar pierde mai puţin dacă ar aplica o taxare mai scăzută în industria alimentară, în contextul în care piaţa nefiscalizată reprezintă aproape jumătate din totalul industriei.

‘În panificaţie, evaziunea fiscală la grâu reprezintă 60% din piaţă, iar din totalul industriei alimentare, piaţa neagră reprezintă 40-50%’, a declarat Sorin Minea.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.