Republica Moldova: Alianţa de guvernare există doar pe hârtie

După votul comun al liberal-democraţilor şi comuniştilor de joia trecută din parlamentul de la Chişinău – vot prin care a fost demis directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate – Alianţa pentru Integrare Europeană există doar pe hârtie sau în declaraţiile unor lideri şi analişti politici, scrie ziarul „Timpuľ.

Moscova nu-l mai vrea pe Smirnov, titrează „Adevăruľ. Presa rusă a pornit o campanie fără precedent contra liderului de la Tiraspol: menţinerea lui la putere va afecta regiunea. Însuşi şeful administraţiei preşedintelui rus, Serghei Narîşkin, califică regimul de la Tiraspol drept „o dictatură” a lui Smirnov, care a adus regiunea într-o stare de profundă criză socio-economică. Experţii din Rusia şi din Moldova cred că un nou „preşedinte” al Transnistriei ar putea fi ales doar dacă Igor Smirnov pleacă de bună voie.

Preşedintele Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare va demisiona, în urma presiunilor politice, scrie agenţia Unimedia, citând declaraţiile preşedintelui interimr Marian Lupu făcute la un post de televiziune.

„Tribuna” analizează care miniştri şi-ar putea pierde funcţia în urma remanierilor anunţate de premierul Vlad Filat. Primul, potrivit publicaţiei, ar fi ministrul tehnologiilor informaţionale Pavel Filip, cu care premierul a intrat în conflicte în mai multe cazuri. În lista prezentată de „Tribuna” mai figurează ministrul apărării, cel de interne, ministrul economiei şi al transporturilor.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.