Secretele din spatele crizei: Cu banii de la nemţi, Grecia îşi cumpără nave de război

0

– Credeați că-și finanțează deficitul sau încearcă să-și acopere datoriile? Ei bine, poate ați fi surprinși să aflați că grecii s-au ocupat în ultima vreme de alte probleme de interes național: înarmarea.

Pe data de 5 octombrie a apărut o informație într-un ziar suedez în care se arăta că deși a rămas fără bani de salarii și pensii, Grecia a cumpărat 400 de tancuri M1A1 Abrams de la americani. Conform informațiilor de pe SvD, costul celor 400 de tancuri se ridica la câteva zeci de milioane de dolari, scrie Capital.ro.

Lucrurile nu se opresc aici. Publicația germană Der Spiegel a publicat ieri un articol în care arăta că grecii au dat peste un miliard de euro pentru 4 nave de război luate de la francezi, acest contract riscând să tensioneze relațiile dintre Germania și Franța. Supărarea nemților nu ține neapărat de faptul că ei îi împrumută pe greci, iar ei dau banii pe arme. Problema nemților este că grecii nu cumpără și de la ei.

Astfel, compania ThyssenKrupp s-a plâns că în timp ce companiile germane nu câştigă niciun contract, şantierele navale din Franţa şi Grecia sunt ţinute în viaţă cu subvenţii de stat, acoperite în cele din urmă cu bani germani.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.