Susan Sarandon îl consideră „nazist” pe papa Benedict al XVI-lea

Actriţa Susan Sarandon l-ar fi considerat pe papa Benedict al XVI-lea „nazist” în cursul unei discuţii publice organizate cu ocazia celei de-a 19-a ediţii a Festivalului internaţional de film Hamptons, New York, relatează Reuters.

Sarandon, care a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 1995 cu rolul surorii Helen Prejean din filmul „Dead Man Walking” – pledoarie pentru renunţarea la pedeapsa cu moartea – , a spus că a trimis papei un exemplar al cărţii din care s-a inspirat pelicula. „Celui dinainte. Nu nazistului pe care-l avem acum”, ar fi spus ea, potrivit cotidianului newyorkez Newsday.

Afirmaţiile ar fi fost făcute sâmbătă, în cursul unui interviu realizat de actorul Bob Balaban despre cariera actriţei Susan Sarandon, care era omagiată la festival. Newsday scrie că Balaban ar fi încercat să o oprească politicos pe actriţă, care ar fi repetat afirmaţiile la adresa papei Benedict al XVI-lea.

De origine germană, actualul suveran pontif, pe nume Joseph Ratzinger, a fost pentru scurtă vreme membru al Tineretului hitlerist, la începutul anilor 1940, când apartenenţa la această organizaţie era obligatorie, a spus Vaticanul. El a fugit din armata germană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi a declarat că părinţii lui, catolici fervenţi, respingeau ideologia nazistă.

Susan Sarandon, 65 de ani, a fost crescută la New York, într-o familie romano-catolică. Este cunoscută pentru cauzele în care se implică şi pe care le apără, cum ar fi combaterea foametei şi lupta împotriva SIDA. Ambasadoare itinerantă a UNICEF din 1999, ea s-a opus şi războiului american din Irak.

Actriţa va fi obligată probabil să ceară scuze – să acuzi pe cineva că a fost nazist echivalează cu defăimarea, scrie şi news-de-stars.com.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.