EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Fostul şef al Gărzii Financiare Argeş, trimis în judecată într-un nou dosar de corupţie

1
Aurel Stoian, fost şef al Gărzii Financiare Argeş, demis în 2009 după inculparea într-unul dintre dosarele omului de afaceri Cornel Penescu, a fost trimis miercuri în judecată pentru luare de mită în formă continuată şi obţinere de foloase necuvenite, într-un nou dosar instrumentat de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Piteşti.

În acelaşi dosar mai sunt inculpaţi Marian Alexe, director economic al unei societăţi din oraşul Topoloveni, acuzat de dare de mită în formă continuată, şi Daniela Elena Pârşan, comisar debutant în cadrul Gărzii Financiare Argeş, acuzată de complicitate la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, în perioada ianuarie 2007 – ianuarie 2009, Aurel Stoian a primit suma de 29.988 de lei de la Marian Alexe, reprezentat al SC Valahia 2002 SRL din Topoloveni, pentru ca, în calitate de şef al Gărzii Financiare Argeş, să asigure protecţia activităţilor nelegale derulate în cadrul acestei firme. Protecţia a fost asigurată „prin anunţarea acţiunilor de control şi prin influenţarea subordonaţilor săi să întocmească acte de control favorabile”, se arată într-un comunicat al DNA.

De asemenea, Stoian este acuzat că, în luna decembrie 2008, în calitate de şef al Gărzii Financiare Argeş şi de preşedinte al comisiei de examinare pentru concursul organizat pentru ocuparea funcţiilor de comisar debutant, „a furnizat fără drept inculpatei Pîrşan Daniela-Elena subiectele pentru examen”, aceasta reuşind să câştige concursul.

Dosarul a fost înaintat la Tribunalul Argeş, cei trei inculpaţi fiind judecaţi în stare de libertate.

Aurel Stoian a mai fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 15 octombrie 2005, într-un dosar în care au mai fost inculpaţi omul de afaceri Cornel Penescu şi un apropiat al acestuia – Gheorghiţă Pieca. Dosarul a fost înaintat iniţial la Tribunalul Argeş, dar în martie 2010 cauza a fost strămutată la Tribunalul Prahova.

loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. ion ion spune

    ANAF în ŢARĂ : are pâine şi cuţitul !!!
    Dacă sifoneaza urmează : CRIZĂ ! – OK ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.