Partenera lui Francois Hollande, noua „Carla Bruni ” ?

Ziarista Valerie Trierweiler se vede deja în postura primei doamne franceze. Cel puţin aşa se întrevede din mesajele postate pe Internet de partenera de viaţă a lui François Hollande – învingător în alegerile primare ale Partidului Socialist francez şi, prin urmare, candidat în cursa alegerilor prezidenţiale din 2011 – care a sărbătorit victoria alături de perechea sa: ‘Voi învăţa repede’, a spus ea, notează marţi ziarul El Mundo.

Trierweiler, mare amatoare de reţele sociale, a citat pe Twitter celebrele cuvinte ale celuilalt François – Mitterrand – când a devenit primul preşedinte socialist al celei de-a V Republici, acum trei decenii.

‘Quelle victoire. Quelle victoire”. ‘Îi rog pe prietenii mei ziarişti şi fotografi, să-mi dea timp. Timp pentru a înţelege şi a învăţa. Voi învăţa repede’, a postat Valerie, probabil văzându-se deja la Elysee. Un mod premonitoriu de a avertiza că Hollande urmează paşii ilustrului său mentor, patriarhul care a lăsat stânga franceză orfană de victorie prezidenţială din 1988, ‘o eternitate’ de un sfert de secol.

Acest mesaj este şi un mod de a spune că, de-acum încolo, va ieşi din umbra pe care i-a impus-o profesia de ziarist pentru a se adapta destinului partenerului ei, în drumul spre Elysee. Ziarista în vârstă de 46 de ani este de patru ani partenera lui Francois Hollande /57 de ani/ care înainte a avut o relaţie de peste două decenii cu Segolene Royale.

‘Cinste lui Segolene Royal pentru adeziunea ei sinceră, dezinteresată şi lipsită de ambiguitate’, a ‘tuiteat’ noua femeie a lui Hollande. În noaptea triumfală de duminică, Segolene îl sărutase pe ambii obraji, sub aclamaţiile colegilor de partid. În dezbaterile în şase fostul cuplu se despărţise rece cu o strângere de mână, dar victoria lui Hollande a tăiat spinii trandafirului. A fost tocmai Ségo, cu care Hollande are patru copii, cea care i-a dat sprijinul decisiv fostului partener după ce acesta pierduse primul tur al primarelor.

Anul trecut, Hollande şi-a oficializat relaţia cu Trierweiler declarând într-un interviu: ‘Valerie este femeia vieţii mele’.

Totuşi, până acum atenţia mass-media faţă de partenera lui a fost mai degrabă limitată /comparativ cu cea dintre un alt cuplu politician-ziaristă: Dominique Strauss-Kahn, Anne Sinclair). Valerie are trei copii din căsătoria cu alsacianul germanist Denis Trierweiler, de care a divorţat însă de la care a păstrat numele. „Nu vrea să mă expun’ declarase Valerie. ‘Nu cred că afişarea mea ar fi o atitudine bună.

Noi nu căutăm nici lumina, nici umbra’, explicase Hollande în interviul în care îşi declarase dragostea faţă de ziaristă care pare responsabilă de figura mai zveltă pe care o afişează acum liderul socialist. Valerie a avut o contribuţie esenţială la schimbarea de imagine a noului lider socialist, supranumit ‘Flamby’, din cauza aspectului său plinuţ şi flasc ca o budincă.

În câteva luni viitorul rival al Sarkozy a slăbit peste zece kilograme, renunţând la dulciuri, pâine şi cartofi. În familia Royal gastronomia era mai rafinată. Obiectivele sunt acum îndreptate asupra noii partenere a lui Holland şi posibilă viitoare primă doamnă.

Revista L’Express a anunţat că ea va face obiectul unei investigaţii a poliţiei pentru a-i elabora ‘un detaliat profil biografic’, lucru dezminţit de prefectura din Paris. De asemenea, activitatea ei de ziaristă ar putea avea de suferit.

În 2007, revista Paris Match a mutat-o deja de la secţia politică la cea socială din cauza relaţiei sale. Săptămâna trecută, Valerie anunţa pe Twitter că renunţă să mai prezinte rubrica politică (2012, Portrete de campanie) la televiziunea ‘Direct 8’. De-acum încolo, cea care a câştigat războiul rozelor pentru inima lui Hollande, va deveni ea însăşi subiect de campanie.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.