Putin, fostul şi viitorul preşedinte al Rusiei, va munci în continuare „ca sclavul la galeră”

Premierul rus Vladimir Putin, care aspiră din nou la preşedinţia Rusiei, a explicat într-un interviu acordat principalelor televiziuni din ţara sa, că nu trebuie să renunţe la putere în favoarea altor personaje cât ţara nu este pregătită pentru aceasta. Termenul necesar este estimat la 10-15 ani, notează Kommersant în ediţia de marţi.

Premierul rus, ca şi preşedintele Dmitri Medvedev, care a acordat un interviu cu două săptămâni în urmă aceloraşi posturi, a subliniat unitatea strategică a tandemului aflat la putere. Putin a confirmat că decizia de a reveni la Kremlin după ce îi va fi expirat mandatul lui Medvedev a fost luată cu patru ani în urmă.

„Ar fi suficient să facem doi-trei paşi greşiţi şi tot ce a fost înainte (problemele anilor 80-90), ne poate cuprinde atât de repede, că nici nu vom reuşi să ne dăm seama. La noi totul atârnă de un fir de aţă şi în politică, şi în economie„, a spus Vladimir Putin, adăugând că nu trebuie să transmită puterea, ci să lucreze.

Putem să nu ne îndoim de faptul că, dacă nimănui nu-i va cădea în cap drobul de sare, la începutul lunii mai 2012, Vladimir Putin va fi învestit preşedinte pentru încă şase ani, semnalează Nezavisimaia Gazeta.

Chiar dacă economia se va dezvolta, nu poate fi ignorat factorul oboselii psihologice a populaţiei. Oamenii se plictisesc de aceiaşi lideri, chiar dacă ei, obiectiv vorbind, au realizări, comentează publicaţia rusă. Care este misiunea lui Putin, se întreabă ziarul? Să crească numărul kilometrilor de drumuri asfaltate?

Să mai construiască nişte conducte, pe lângă Nord Stream şi South Stream? Să atragă în Rusia şi Olimpiada de vară şi campionatul mondial de rugby? În cele din urmă, jurnaliştii îi găsesc o „supermisiune” – să lupte cu alcoolismul poporului rus, care face din Rusia ţara cu o mortalitate mare, cu prunci părăsiţi, cu o rată înaltă a divorţurilor din cauza alcoolismului.

Moskovski Komsomoleţ aminteşte că Putin a comparat activitatea unui preşedinte cu munca robului la galere, dar, concluzionează ziarul, el este primul sclav din istorie, care a renunţat la şansa unei odihne binemeritate pentru a servi în continuare societatea. Anume aşa se vede actualul premier, fostul şi viitorul preşedinte al Federaţiei Ruse, scrie Moskovski Komsomoleţ. „Eu niciodată nu am tins spre această funcţie. Dar dacă încep un lucru, fie încerc să-l duc la un logic sfârşit, fie să-l aduc la o maximă eficienţă”, a spus Vladimir Putin.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.