România ar putea reduce taxele de trecere a podului între Giurgiu şi Ruse

Guvernul României se pregăteşte să reducă taxele pentru trecerea podului peste Dunăre şi să repare partea românească a acestuia în 2012, a declarat marţi Simeon Djankov, vice-prim ministru şi ministru de Finanţe al Bulgariei, la întoarcerea din vizita efectuată în România, transmite BTA.

Podul leagă oraşul bulgăresc Ruse de municipiul Giurgiu din România, peste fluviul Dunărea.

Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Finanţelor Publice din România, l-a asigurat pe Djankov că bugetul pe 2012 prevede fonduri pentru reconstrucţia părţii româneşti a podului, după ce Bulgaria a reparat porţiunea sa de pod. Întregul pod urmează să fie renovat până în primăvara anului viitor, a dat asigurări oficialul bulgar.

Djankov a afirmat că Ministerul de Finanţe şi cel al Transporturilor din România se pregăteşte să trimită Parlamentului o moţiune prin care taxa pentru trecerea podului peste Dunăre să fie redusă pentru autoturisme. Djankov l-a asigurat pe omologul său român că bugetul Bulgariei a înregistrat o creştere de 250% a veniturilor obţinute în urma taxelor pentru trecerea podului peste Dunăre, în urma reducerii lor semnificative.

În martie, guvernul bulgar a aprobat propunerea ca taxa pentru trecerea podului să fie redusă pentru autoturisme de la 6 la 2 euro şi pentru microbuze cu până la 23 de locuri – de la 12 euro la 6 euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.