România nu are de ce să se îngrijoreze din cauza securităţii alimentare, dacă nu face greşeli politice mari, a declarat Valeriu Tabără

România nu are de ce să se îngrijoreze din cauza securităţii alimentare, dacă nu face greşeli politice mari, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, la deschiderea târgului Indagra şi Alimenta 2011.

„Sunt optimist în privinţa producţiilor agricole din 2012 şi în continuare şi, de asemenea, nu cred că România are de ce să se îngrijoreze din cauza securităţii alimentare dacă nu face greşeli politice mari. La ora actuală, România este exportator de securitate alimentară, iar în acest context circulaţia produselor agricole este cu atât mai importantă pentru a ne integra într-un sistem agricol performant.

Consider că oricine va veni la Ministerul Agriculturii trebuie să promoveze criterii de perfomanţă pentru a produce nu doar atât cât să punem pe masă, ci şi pentru a ieşi pe piaţa externă”, a subliniat Tabără.

În opinia acestuia, România mai are multe de făcut în privinţa gestionării resurselor.
„Consider că la ora actuală trebuie să revedem legile date în urmă cu 20 de ani în privinţa patrimoniului fondul funciar şi agricol deoarece nimeni nu ar trebui să speculeze în domeniul care asigură hrana, respectiv pâinea şi alimentele. De asemenea, nu cred că trebuie să ne mai jucăm cu terenurile scoase din circuitul agricol pentru că bătălia viitorului nu va fi doar pe producţie ci şi pentru a asigura un sol de calitate şi un mediu propice”, a adăugat şeful MADR.

Valeriu Tabără a subliniat că pasul următor în agricultură îl reprezintă o mai mare prezenţă în piaţă a asociaţiilor agricole. „Acest element este important dacă vrem parteneriate reale şi probe în privinţa modului în care au fost gestionaţi banii trimişi către agricultură în ultimii ani”, a menţionat ministrul Agriculturii.

INDAGRA se va desfăşura în perioada 19 – 23 octombrie 2011 la Romexpo şi reuneşte 373 de firme din 21 de ţări.

Firmele din Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Republica Cehă, România, Serbia, Spania, Statele Unite, Turcia şi Ungaria vor expune pe o suprafaţă de 30.000 metri pătraţi.

În perioada 19 – 23 octombrie 2011, Romexpo organizează cea de-a IV-a ediţie a Târgului Internaţional pentru Industria Alimentară – Alimenta, manifestare expoziţională dedicată promovării utilajelor pentru producerea şi procesarea produselor alimentare. Vor fi expuse alimente, băuturi, tehnologie de procesare alimente, igienă, siguranţa alimentară, transport, logistică, depozitare, gastronomie, literatură de specialitate/cărţi de bucate, echipamente şi utilaje uzate.

Ediţia din acest an a Expoziţiei Internaţionale pentru Ambalaje, Materiale, Maşini şi Echipamente Specifice – ALL PACK va reuni 60 de firme expozante din 11 ţări (Bulgaria, Grecia, Moldova, Olanda, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Turcia, Ungaria şi România) ce îşi vor expune produsele pe o suprafaţă de peste 5.000 metri pătraţi.

Pentru cele trei târguri, programul de vizitare este în perioada 19 – 22 octombrie 2011, între orele 10.00 şi 18.00, iar în 23 octombrie 2011, între orele 10.00-16.00. Preţul unui bilet pentru fiecare expoziţie este de 5 lei/zi/persoană.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.