Sulfina Barbu: Indexarea pensiilor în 2012 depinde de identificarea unor resurse financiare suplimentare

0
Indexarea pensiilor în anul 2012 depinde de identificarea unor resurse financiare suplimentare iar acest lucru va fi cunoscut cu exactitate doar după discuţiile cu Ministerul Finanţelor şi cu partenerii externi, a declarat miercuri, ministrul Muncii, Sulfina Barbu, după întâlnirea cu membrii Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor.

„Dacă sunt identificate veniturile pentru indexarea pensiilor, vom face acest lucru. Dacă nu vom avea aceste venituri, există două variante: să nu fie acordată indexarea sau să ne gândim la surse de venituri suplimentare. Dacă nu se identifică surse de venituri suplimentare introducerea de noi taxe şi impozite ar fi unica soluţie”, a spus ministrul Muncii.

Aceasta a subliniat că în Guvern nu s-a luat în calcul creşterea actualelor taxe şi impozite sau introducerea unora noi.

„Dacă cifrele economice ne vor arăta că nu sunt resurse în bugetul pe 2012, aşteptăm la discuţiile pe buget propuneri din partea opoziţiei pentru creşterea taxelor şi contribuţiilor”, a adăugat Sulfina Barbu. Întrebată dacă există banii necesari pentru indexarea pensiilor, ministrul Muncii a subliniat că aşteaptă să primească o „certificare” din partea Ministerului de Finanţe şi a partenerilor externi.

„Nu pot să mă pronunţ acum până nu am certificarea celor care spun da că există aceste resurse pentru indexarea pensiilor”, a precizat ministrul Muncii.

În legătură cu demiterea preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Sulfina Barbu a arătat că în prezent se fac verificări la care participă şi Corpul de control al primului ministru, iar rezultatele vor fi cunoscute peste circa 2-3 săptămâni. De asemenea, Curtea de Conturi efectuează controlul de rutină la Ministerul Muncii.

Miercuri, ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a avut o întâlnire cu membrii Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor pentru a expune priorităţile şi strategia instituţiei pe care o conduce dar şi pentru a oferi răspunsuri asupra unor teme punctuale

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.