Turcia: Cel puţin şase morţi într-un atentat împotriva poliţiei

Cel puţin patru militari şi doi civili şi-au pierdut viaţa marţi în urma exploziei unei mine antipersonal în provincia Bitlis din sud-estul Turciei, a informat presa turcă, potrivit Efe.

Explozia s-a produs la trecerea unui vehicul al poliţiei, au semnalat surse oficiale pentru canalul de ştiri NTV.

Armata a început o anchetă la locul faptelor pentru a localiza autorii atacului, despre care se presupune că ar fi membri ai grupului armat Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), foarte activ în zonă.

Potrivit agenţiei de presă DHA, una dintre persoanele civile ucise este o fetiţă de doi ani.

Pe de altă parte, agenţia de presă Anadolu a informat despre o explozie care s-a produs la trecerea unui vehicul militar în provincia Hakkari, la frontiera cu Irakul, în urma căreia a murit un soldat.

În provincia sud-estică Mardin, poliţia a desfăşurat o operaţiune împotriva KCK, presupusa reţea urbană a PKK, în cursul căreia au fost arestate 22 de persoane, între care un fost primar şi mai mulţi aleşi locali.

În ultimele luni, PKK şi-a intensificat atacurile, iar 70 de membri ai forţelor de securitate, cel puţin 12 civili şi un mare număr de militanţi kurzi şi-au pierdut viaţa în înfruntări.

PKK – considerat grupare teroristă de către Turcia, UE şi SUA – a ridicat armele în 1984 şi, de atunci, aproximativ 45.000 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.