UE începe vineri, 21 octombrie, reuniuni maraton pentru finalizarea programului anticriză

0

Uniunea Europeană va intensifica, începând de vineri, programul pentru pregătirea reuniunii liderilor din cele 27 de state membre UE şi din zona euro, începând o serie de reuniuni maraton care să ajute ca la reuniunea de duminică a liderilor să fie finalizate detaliile planului său integral anticriză, informează agenţia EFE.

Conform agendei publicate marţi de Consiliul European vineri va avea loc la Bruxelles, începând cu ora 12.00 GMT, reuniunea miniştrilor de finanţe din zona euro, sâmbătă dimineaţă li se vor alătura şi ceilalţi deţinători de portofoliu din ţările UE şi la ora 13.00 GMT responsabilii cu afaceri europene vor pregăti documentele ce vor servi ca bază de dezbatere liderilor europeni.

Duminică se vor reuni la consiliu, iniţial, toţi liderii UE (8.30 GMT) şi, în jurul orei 14.00 GMT, discuţiile se vor limita la nivelul liderilor din cele 17 ţări din zona euro, conform agendei publicate de Consiliul European.

Miniştrii de Finanţe şi liderii europeni vor avea rolul dificil de a da un impuls întâlnirii şi de a prezenta nu numai răspunsuri parţiale la criză, cum au făcut până acum, ci şi un plan integral pentru a pune capăt odată pentru totdeauna crizei al cărei epicentru este în Grecia şi care a atins deja dimensiuni sistemice.

Germania şi-a redus aşteptările privind rezultatul Consiliului, spunând că nu trebuie să fie gata duminică toate detaliile, dar Comisia Europeană aşteaptă un răspuns urgent la criza datoriei suverane.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.