EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,10 RON
(-0.05%)
GBP
5,38 RON
(-0.18%)
CHF
4,49 RON
(-0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.13%)
BYN
1,67 RON
(-0.26%)
CAD
3,09 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,94 RON
(+0.13%)
JPY
0,04 RON
(+0.49%)
CZK
0,19 RON
(-0.24%)
INR
0,06 RON
(-0.42%)

Un câine al poliţiei britanice, medaliat pentru curajul din timpul tulburărilor de vara trecută

Un câine al poliţiei britanice, care s-a remarcat prin curajul său în timpul tulburărilor de vara trecută, a fost decorat marţi cu medalia pentru bravură animală, în cadrul unei ceremonii organizate la Camera Lorzilor (camera superioară a Parlamentului britanic), relatează Le Point.

Obi, un ciobănesc german de trei ani, aflat în slujba comisariatului din West Drayton (Middlesex, sud-est), a fost la începutul lunii august alături de stăpânul său la Tottenham, de unde au început tulburările. Poliţia a fost atunci ţinta proiectilelor aruncate de demonstranţi – sticle, cărămizi sau moblier urban – şi câinele a fost lovit în cap. Pentru că nu avea nicio rană vizibilă, el a continuat să „lucreze” câteva ore, iar stăpânul lui şi-a dat seama cât de gravă era starea lui doar când a văzut că îi curge sânge din bot.

Medicul veterinar a constatat că animalul avea o fractură la craniu. După perioada de convalescenţă, Obi nu şi-a putut relua munca decât parţial, fiind declarat pe deplin apt de serviciu la începutul acestei săptămâni.

„Obi de-abia aştepta să înceapă serviciul. Nu-i plăcea deloc să-l las acasă”, spune stăpânul lui, Phil Wells, 30 de ani.

Câinele a primit medalia, decernată de IFAW, o organizaţie de protecţie a animalelor, la Camera Lorzilor, în prezenţa poliţistului. „Ne bucurăm că munca noastră este recunoscută”, a afirmat Wells, „chiar dacă suntem doar una din numeroasele echipe om-câine aflate zilnic pe străzi”.

Obi trăieşte de când era căţeluş în familia poliţistului, în casa acesteia din Surrey (sud-est). Când va „ieşi la pensie”, va rămâne în familie, ca animal de companie.

Tulburările din mai multe oraşe ale Angliei de la începutul lunii august au fost cele mai violente din ţară din ultimii 30 de ani. Cinci persoane au murit atunci şi câteva mii au fost arestate, încheie Le Point.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata