Un pescar rus a supravieţuit în frig 17 zile pe o insulă pustie

0
Un pescar naufragiat a povestit miercuri, în cotidianul Komsomolskaia Pravda, la două zile după ce a fost salvat, cum a supravieţuit 17 zile pe o insulă pustie. El a rezistat bând apă şi mâncând alge, scrie site-ul 20minutes.ch.

Serghei Ganiuşev, 25 de ani, a supravieţuit 17 zile pe o mică insulă din Marea Albă, în apropierea Oceanului Arctic. El a povestit că barca lui s-a scufundat pe 1 octombrie, când ieşise să culeagă alge folosite în medicină. „Eram singur când a izbucnit o furtună. Barca s-a răsturnat şi apoi s-a zdrobit de un recif”, spune pescarul, care a trebuit să înoate în apa rece ca gheaţa până la cel mai apropiat uscat, o insuliţă de 500 m2.

„Am stat acolo 17 zile. Telefonul mobil era ud şi nu mai funcţiona, n-aveam nici hrană, nici apă potabilă, nici chibrituri”, adaugă el. Bărbatul a rezistat bând apă de ploaie şi mâncând alge. În această regiune din Marele Nord rusesc temperaturile se apropie toamna de zero şi el şi-a petrecut nopţile într-o groapă pe care şi-a săpat-o, învelit cu bucăţi de lemn, ca să se apere de frig şi umiditate.

„Am petrecut primele zece zile uitându-mă după vreun vapor. Apoi am crezut că-mi voi petrece restul zilelor pe acea insulă”, povesteşte Serghei Ganiuşev.

În dimineaţa celei de-a 17-a zile de calvar, disperat şi slăbit, pescarul a auzit un elicopter. Imaginile filmate de salvatorii de la ministerul rus pentru situaţii de urgenţă din aparat arată un om care-şi agită braţele în mijlocul unei insuliţe pentru a atrage atenţia echipajului. Serghei Ganiuşev a fost salvat din întâmplare: echipajul elicopterului plecase în căutarea unui alt naufragiat, dat dispărut din 13 octombrie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.