Un pescar rus a supravieţuit în frig 17 zile pe o insulă pustie

Un pescar naufragiat a povestit miercuri, în cotidianul Komsomolskaia Pravda, la două zile după ce a fost salvat, cum a supravieţuit 17 zile pe o insulă pustie. El a rezistat bând apă şi mâncând alge, scrie site-ul 20minutes.ch.

Serghei Ganiuşev, 25 de ani, a supravieţuit 17 zile pe o mică insulă din Marea Albă, în apropierea Oceanului Arctic. El a povestit că barca lui s-a scufundat pe 1 octombrie, când ieşise să culeagă alge folosite în medicină. „Eram singur când a izbucnit o furtună. Barca s-a răsturnat şi apoi s-a zdrobit de un recif”, spune pescarul, care a trebuit să înoate în apa rece ca gheaţa până la cel mai apropiat uscat, o insuliţă de 500 m2.

„Am stat acolo 17 zile. Telefonul mobil era ud şi nu mai funcţiona, n-aveam nici hrană, nici apă potabilă, nici chibrituri”, adaugă el. Bărbatul a rezistat bând apă de ploaie şi mâncând alge. În această regiune din Marele Nord rusesc temperaturile se apropie toamna de zero şi el şi-a petrecut nopţile într-o groapă pe care şi-a săpat-o, învelit cu bucăţi de lemn, ca să se apere de frig şi umiditate.

„Am petrecut primele zece zile uitându-mă după vreun vapor. Apoi am crezut că-mi voi petrece restul zilelor pe acea insulă”, povesteşte Serghei Ganiuşev.

În dimineaţa celei de-a 17-a zile de calvar, disperat şi slăbit, pescarul a auzit un elicopter. Imaginile filmate de salvatorii de la ministerul rus pentru situaţii de urgenţă din aparat arată un om care-şi agită braţele în mijlocul unei insuliţe pentru a atrage atenţia echipajului. Serghei Ganiuşev a fost salvat din întâmplare: echipajul elicopterului plecase în căutarea unui alt naufragiat, dat dispărut din 13 octombrie.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.