Sechestru pe una dintre cele mai mari bănci din Europa. UniCredit, bănuită de evaziune

0
Justiţia italiană a sechestrat marţi active în valoare de 245 milioane de euro de la UniCredit SpA, cea mai mare bancă italiană, bănuită că a fraudat fiscul între 2007 şi 2008 graţie unei operaţiuni complexe denumite ‘Project Brontos’, transmit AFP şi Bloomberg.
De asemenea, fostul director general de la UniCredit SpA, Alessandro Profumo, şi alţi 16 responsabili ai băncii cât şi trei responsabili de la banca britanică Barclays sunt implicaţi în această anchetă de evaziune fiscală.

Procurorii încearcă să descopere dacă UniCredit a comis fraude fiscală printr-un plan de investiţii internaţional pus la punct de Barclays Plc. Graţie acestui plan, denumit Project Brontos, UniCredit a putut să plătească impozite mai mici în Italia prin transformarea dobânzilor (impozitate în Italia) în dividende (care sunt deductibile de la plata taxelor).

UniCredit Group este cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est şi unul dintre cele mai mari din Europa. Divizia din România, UniCredit Ţiriac Bank, a înregistrat în 2010 un profit net de 171,2 milioane lei (41 milioane euro), în scădere cu aproximativ 48 % faţă de 2009, pe fondul creşterii provizioanelor, iar veniturile operaţionale au avansat cu 8%, până la 1,363 miliarde lei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.