Box: Hopkins cere să fie declarat învingător în meciul cu Dawson

0
Pugilistul american Bernard Hopkins a solicitat marţi Comisiei de box din California să fie declarat învingător în meciul cu compatriotul său Chad Dawson, în urma căruia a pierdut, în condiţii controversate, titlul de campion mondial la categoria semigrea (versiunea WBC).

Hopkins cere descalificarea lui Dawson, pe care îl acuză că l-a împins în mod intenţionat, în repriza a doua, la incidentul care a pus capăt luptei desfăşurate sâmbătă seara la Los Angeles. Hopkins s-a accidentat după ce a fost trântit la podea de Dawson, cu o viguroasă lovitură de umăr, suferind o luxaţie acromio-claviculară la umărul stâng.

„Dawson trebuie să fie descalificat, deoarece lovitura sa a fost intenţionată, a vrut să-mi facă rău”, a precizat Hopkins, citat de site-ul ESPN.

O descalificare a lui Dawson i-ar permite lui Hopkins (46 ani) să-şi păstreze titlul WBC la semigrea şi să rămână, astfel, cel mai vârstnic boxer din istorie care deţine o centură mondială majoră. Americanul n-a spus deocamdată nimic în ceea ce priveşte continuarea impresionantei sale carierei sale, de 23 ani, pe parcursul căreia a înregistrat 52 de victorii (32 înainte de limită), 6 înfrângeri şi 2 egaluri, fără să fie făcut vreodată KO.

Comisia de box din California ar putea lua o decizie în acest caz pe 13 decembrie. WBC va examina, la rândul său, o plângere depusă luni de promotorii lui Hopkins.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.