EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Eliberarea lui Gilad Shalit şi sfârşitul ETA, pe primele pagini ale cotidienelor spaniole

0

Eliberarea soldatului israelian Gilat Shalit ocupă miercuri (19 octombrie 2011) primele pagini ale cotidienelor spaniole.

De asemenea, presa centrală scrie şi despre poziţia stângii radicale basce faţă de declaraţia conferinţei internaţionale de la San Sebastian, poziţie prin care acceptă să însoţească ETA pe drumul către pace şi renunţarea definitivă la violenţă.

„Sper ca acest acord să ajute pentru stabilirea păcii”, citează El Pais din primele cuvinte ale sergentului Gilad Shalit, care a revenit acasă după mai bine de cinci ani de detenţie în mâinile Hamas. În tot acest timp, 477 de deţinuţi palestinieni au fost primiţi ca nişte eroi în Gaza şi Cisiordania, în cadrul schimbului de prizonieri pe care Hamas l-a sărbătorit ca pe un triumf, mai arată publicaţia menţionată.

Israelul îl aclamă pe Shalit, însă Hamas îşi asumă victoria, scrie cotidianul El Mundo pe prima pagină, adăugând că revenirea apoteotică a lui Shalit marchează schimbul de prizonieri cu Hamas. Acesta a fost sărbătorit în Gaza, în schimb a provocat sentimente amestecate în Israel precizează ziarul spaniol.

Despre eroul Israelului scrie miercuri şi cotidianul La Razon, care are pe prima pagină tot o fotografie cu Gilad Shalit. Publicaţia relatează de asemenea cum s-a petrecut revenirea apoteotică a soldatului israelian, eliberat după cinci ani şi jumătate de detenţie, în schimbul eliberării a 1.027 deţinuţi palestinieni.

ETA va „escorta” Batasuna (formaţiunea politică, scoasă în ilegalitate, n.r.) până la atingerea obiectivelor politice, şi pentru a încerca din nou să acceadă la şefia guvernului regional basc, scrie cotidianul El Mundo.

Cotidianul se referă mai ales la poziţia stângii radicale basce, care a fost de acord să sprijine ETA pe drumul către renunţarea definitivă la violenţă, aşa cum cere declaraţia conferinţei pentru pace de la San Sebastian.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.