Emil Boc: România poate avea o şansă de ameliorare a căderii economice, prin accesarea fondurilor europene

Creşterea economică este pusă sub semnul întrebării şi este afectată în sens negativ în întreaga Uniune Europeană, dar România, prin fondurile europene, poate avea o şansă să amelioreze această cădere a prognozei de creştere economică, a declarat premierul Emil Boc, joi, la Timişoara.

Şeful Executivului a subliniat seriozitatea de care dă dovadă guvernul pe care-l conduce care a reuşit să demareze lucrările la autostrada Nădlac-Arad-Timişoara, si care a făcut, de asemenea, posibil ca de doi ani, în România să se circule pe 90 de kilometri de autostradă.

‘Este vorba despre 52 de km din autostrada Transilvania, 17 km la Sibiu, 21 la mare; mai sunt kilometrii de drumuri în regim de autostradă pe Chitila-Voluntari la Bucureşti (20 km), o parte din centura Timişoarei şi a Ploieştiului (câte 13 km). Aceste lucruri nu pot fi contestate, pentru că se văd, au devenit fapte. Dacă în 2008, fostul guvern ar fi făcut măcar tot atâţia kilometri, am fi avut un alt trafic’, a declarat premierul.

Primul ministru a vizitat, joi, lotul I la varianta ocolitoare a Timişoarei, spre Lugoj. Valoarea acestuia este de peste 210 milioane de lei fără TVA, contribuţia UE fiind de aproape 179 de milioane de lei, iar cea a Guvernului României de 31,3 milioane de lei.

‘Astăzi marcăm oficial demararea lucrărilor la 65 km de autostradă (ne referim la Nădlac-Arad şi la componenta 1 a autostrăzii Timişoara-Lugoj). 65 km pleacă în construcţie, valoarea este de 365 milioane euro fără TVA, 450 milioane euro cu TVA şi este o dovadă a faptului că Guvernul şi Ministerul Transporturilor se pricep la fapte şi mai puţin la vorbe.

E o dovadă că avem un Guvern şi un Minister al Transporturilor al faptelor şi nu al vorbelor în materie de infrastructură. De asemenea, în acest an vom avea în circulaţie 123 km de autostradă’, a spus Boc.

Premierul a remarcat faptul că aceste lucrări sunt foarte importante, pentru că Timişul şi Aradul concentrează cele mai mari resurse europene şi bugetare în materie de infrastructură din România, în momentul de faţă.

‘Este important pentru zonă, pentru legătura cu Occidentul, pentru decongestionarea traficului. Apoi, pentru economia românească, deoarece anul 2012 depinde, în economia românească, în mare măsură, de implementarea fondurilor europene. Obiectivul Guvernului este să depăşească procentul de 20% al absorbţiei fondurilor europene în 2012 – aici mă refer la bani returnaţi, deja, de la UE, nu doar la banii plătiţi de România şi trimise facturile la UE în vederea rambursării’, a declarat premierul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.