Femeile sunt obligate să se aşeze pe locurile din spatele autobuzului într-un cartier newyorkez

0
În zilele noastre continuă să existe discriminări la adresa femeilor şi chiar în Statele Unite: în cartierul Brooklyn, autobuzul B110 le obligă pe femei să se aşeze pe locurile din spate, numai bărbaţilor fiindu-le permis să ocupe locurile din faţă, informează 7sur7.be.

Potrivit The New York World, autobuzul este exploatat de o firmă privată în două cartiere hasidice. Conform regulilor iudaismului hasidic (hasidim – literal în ebraică „pios”), este interzis orice contact fizic între cele două sexe; prin urmare, femeilor le sunt rezervate locurile din spatele autobuzului, iar bărbaţilor, cele din faţă.

The New York World a făcut o experienţă: o femeie s-a urcat în autobuz şi s-a aşezat în faţă. În câteva secunde a fost adusă la ordine de pasagerii care au pus-o să se aşeze în spate.

„Este o firmă privată, dar transportul este un serviciu public, iar societatea trebuie să respecte legile, printre care cea care interzice discriminarea sexuală”, a precizat departamentul transporturilor, care a luat legătura cu firma în cauză pe marginea acestui subiect.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.