EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

O elevă de zece ani ştie zece limbi, inclusiv kazaha şi ugandeza

0
Deşi are doar zece ani, Sonia Yang vorbeşte deja zece limbi. Ea a fost desemnată cea mai bună tânără vorbitoare de limbi străine din nord-vestul Angliei, după ce a uimit profesorii cu cunoştinţele ei, informează Daily Mail.Cea mai mică participantă din concurs, Sonia Yang, din Cheadle Hulme, Stockport, s-a născut în Taiwan, dar s-a mutat cu familia în Anglia când a început şcoala primară. Când a ajuns ân Marea Britanie, ea vorbea deja fluent japoneza, chineza şi engleza, precum şi limba maternă, taiwaneza. Acum vorbeşte şi germana, franceza, spaniola, portugheza şi a învăţat recent kazaha şi ugandeza din Luganda.La concursul lingvistic au participat circa 5.000 de elevi din întreaga regiune. Le-au fost testate cunoştinţele lingvistice acumulate înainte, dar şi abilitatea de a învăţa limbi noi. Pentru etapa regională a concursului, Sonia, elevă la o şcoală particulară din Stockport, a trebuit să înveţe ugandeza din Luganda în doar câteva săptămâni. Înainte învăţase kazaha şi portugheza în calificările pentru competiţie. Sonia vorbeşte cu oarecare fluenţă germana, franceza şi spaniola.

Vorbind despre testele pe care le-a luat cu succes, ea spune: ‘Ugandeza din Luganda a fost mai uşor de învăţat pentru mine decât pentru un englez, pentru că multe cuvinte seamănă cu taiwaneza şi, cu fiecare limbă învăţată, este tot mai uşor. Limba mea preferată este fără îndoială engleza, te poţi înţelege cu toţi’, a spus Sonia.

Micuţa elevă va reprezenta regiunea la finala naţională de la Londra, care va avea loc la sfârşitul acestui an.

Heather Burnett, director adjunct al şcolii în care învaţă fata, spune că ‘Sonia este o elevă strălucită şi muncitoare – o adevărată vedetă. Familia ei s-a mutat în Anglia ca ea să beneficieze de cea mai bună educaţie şi suntem fericiţi că a ales şcoala Greenbank’.

Foto: Daily Mail

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.