Premierul Emil Boc a câştigat definitiv procesul cu fostul prim-ministru Călin Popescu-Tăriceanu privind afacerea Sterling

Premierul Emil Boc a câştigat definitiv procesul cu fostul prim-ministru Călin Popescu-Tăriceanu privind afirmaţiile pe care actualul şef al Guvernului le-ar fi făcut în legătură cu dosarul privind afacerea „Sterling”, considerate calomnioase de Tăriceanu.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, miercuri, recursul fostului premier Călin Popescu-Tăriceanu la decizia Judecătoriei Sectorului 5 care dăduse câştig de cauză tot actualului prim-ministru.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au respins, pe 18 iunie 2010, ca neîntemeiată, acţiunea prin care fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu l-a acţionat în judecată pe actualul prim-ministru Emil Boc pentru declaraţii referitoare la afacerea „Sterling”.

Cei doi au fost audiaţi la termenul din 24 martie 2010, fiecare răspunzând unui set de întrebări pregătit de celălalt.

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu a negat acuzaţiile aduse de primul-ministru Emil Boc referitoare la încheierea de către statul român a unui contract cu compania Sterling privind resursele de subsol de pe un teritoriu aflat în litigiu cu Ucraina.

Judecătorul a dispus, pe 24 martie 2010, emiterea unei adrese către Curtea de Conturi a României pentru obţinerea raportului pe care Curtea l-a încheiat în urma controlului la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) cu privire la contractul Sterling. Instanţa a mai dispus şi trimiterea unei adrese la Comisia de industrie a Camerei Deputaţilor pentru a obţine o copie după raportul privind afacerea Sterling.

Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu-Tăriceanu l-a acţionat în instanţă pe premierul Emil Boc după ce acesta a formulat mai multe declaraţii în care l-a acuzat pe Tăriceanu de subminare a economiei naţionale prin încheierea acordului cu Sterling.

În acest proces, Tăriceanu îl acuză pe Boc că l-a calomniat în legătură cu adoptarea Hotărârii de Guvern nr. 1.446/2008 privind aprobarea Actului adiţional nr. 11 la contractul de explorare şi împărţire a producţiei pentru două perimetre din Marea Neagră, încheiat între ANRM şi Sterling Resources Ltd.

Potrivit documentelor depuse în instanţă, Emil Boc a declarat că Tăriceanu a încălcat legea şi a prejudiciat interesele României, premeditând „o afacere în favoarea unor grupuri de interese”.
„Toate aceste afirmaţii grave sunt mincinoase. Ele aduc atingere reputaţiei mele, imaginii mele publice şi îmi produc un prejudiciu moral”, a susţinut Tăriceanu, care a solicitat daune de 100.000 de lei.

Potrivit lui Tăriceanu, HG 1.446/2008 a fost iniţiată de ANRM şi a fost adoptată cu respectarea tuturor prevederilor şi procedurilor legale de Guvernul pe care l-a condus în calitate de prim-ministru.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.