EUR
4,74 RON
(-0%)
USD
4,21 RON
(-0.25%)
GBP
5,39 RON
(-0.5%)
CHF
4,18 RON
(-0.23%)
AUD
2,99 RON
(-0.51%)
CAD
3,17 RON
(-0.66%)
BGN
2,42 RON
(+0.01%)
RUB
0,06 RON
(-0.72%)
ZAR
0,30 RON
(-0.69%)
BRL
1,13 RON
(-1.56%)
CNY
0,62 RON
(-0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.18%)
1 EUR RON

Târg de produse tradiţionale în Piaţa Mare din Piatra Neamţ

0

Tarabe cu produse din carne şi lapte, băuturi alcoolice distilate şi vin, gogoşi şi kurtos kolac, articole ceramice, dar şi podoabe din pietre semipreţioase au invadat, astăzi, platoul din spatele Pieţei Mari, în cadrul unei noi ediţii a Târgului de Produse Tradiţionale.

Acesta va fi prezent în Piatra Neamţ până duminică, 23 octombrie.

Produsele din carne de porc afumate par să domine piaţa, cu şuncă cârnaţi, caizer, cotlet sau muşchi, tobă, costiţă. Separat, unele tarabe oferă şi şorici. Pastrama poate fi şi de vită sau oaie.

Grătarele încinse cu mici şi fleici pe ele adaugă o aromă grea mirosurilor care umplu zona. Brânza este prezentă în mai mute varietăţi, la burduf, în coajă de brad sau sub formă de caş afumat.

Comercianţii de ceramică se jură că ei fac străchinile de lut sau oalele, dar au o problemă când îi întrebi de vasele romane ambalate în plastic şi etichetate de fabrică.

Pentru digestie, sunt oferite varietăţi de vin, dar şi pălincă de prune, pălincă de mere sau pălincă de prune ţinută în butoi de dud, cel puţin dacă ne luăm după etichetă. La 25 de lei litrul, aceasta din urmă s-ar putea să fie ajutată să ia instantaneu culoarea specifică.

În general preţurile sunt mai mari decât în magazinele de profil.

În numele încurajării unei tradiţii invadate mai mult sau mai puţin de tehnologia industrială, autorităţile trec cu vederea că nu există case de marcat decât la vreo două-trei tarabe. Numele producătorului apare extrem de rar, ba chiar uneori nu sunt afişate nici preţurile.

Pe lângă tarabagii specializaţi, câteva băbuţe oferă, de pe jos, fructe de sezon, cum ar fi gutui, dar şi cătină, precum şi legumele care se mai găsesc prin grădini.

Conform agenţiei de ştiri guvernamentale „Agerpres”, la târg, supradenumit „Cămara“, participă peste 50 de producători din judeţele Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Braşov, Argeş, Sibiu şi Neamţ. Organizatorii sunt Primăria Piatra Neamţ în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ şi „Compania Municipală de Investiţii Urban“.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.