Artiştii susţin mişcarea Occupy Wall Street

 Mai mulţi artişti, printre care Alec Baldwin şi Susan Sarandon, au mers recent în piaţa newyorkeză ocupată de manifestanţii mişcării Occupy Wall Street, însă unii analişti consideră că susţinerea lor ar putea fi cu două tăişuri, scrie AFP.

Alec Baldwin, vedeta din serialul ’30 Rock’, este ultimul care s-a strecurat miercuri dimineaţă printre sacii de dormit şi foliile de plastic din piaţa Zuccotti din cartierul Wall Street.

Printre primii artişti care s-au alăturat mişcării a fost regizorul Michael Moore, autorul filmelor documentare ‘Bowling for Columbine’ şi ‘Farenheit 9/11’. Au mai fost în piaţă actorii Tim Robbins şi Susan Sarandon. Manifestanţii l-au mai primit în rândul lor pe rapperul Kanye West, care a venit însoţit de omul de afaceri din hip hop Russell Simmons.

Văduva lui John Lennon, Yoko Ono, n-a fost personal în piaţă, dar şi-a manifestat sprijinul: ‘John trimite un zâmbet către Occupy Wall Street’, a spus ea, adăugând şi ‘afecţiunea’ ei faţă de manifestanţi.

Lingvistul Noam Chomsky şi-a declarat şi el susţinerea pentru mişcare, ca şi actorul Mike Myers. ‘Declaraţiile de sprijin sunt folositoare pentru că atrag camere de luat vederi. Celebrităţile îşi fac treaba, care constă în a face publicitate. Şi o fac bine’, este de părere Rich Hanley, expert în comunicare.

Aceste demonstraţii de susţinere ar putea însă să-i facă pe cei care se opun mişcării mai agresivi ‘Acest lucru deschide un nou front în capacitatea lor de a critica. Apare ocazia pentru multe critici, iar presa de dreapta se va implica şi ea’, arată Hanley.

Bruno del Granado, consultant muzical la canalul TV ABC, apreciază că vedetele care susţin mişcarea Occupy Wall Street îşi asumă un risc dacă sunt percepute ca fiind ‘condescendente’, întrucât multe din ele dispun de averi considerabile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.