Bernard Madoff, încântat de viaţa sa în închisoare, unde este tratat ca un „şef al mafiei”

0
Condamnat la 150 de ani de închisoare, escrocul american Bernard Madoff a povestit într-o scrisoare adresată norei sale şi dată publicităţii joi cât de încântat este de viaţa sa din închisoare, unde are parte de mult respect, „precum un şef al mafiei”, transmite AFP.

Stéphanie Mack a povestit postului de televizune ABC că, după încarcerarea lui, i-a scris socrului ei cu veşti despre cei doi copii, în speranţa că îl va face să regrete „tot ceea ce îi lipsea”.

Dar într-o scrisoare datată 4 august 2009, la câteva săptămâni după condamnarea sa, Bernerd Madoff i-a răspuns că şi-a făcut „mulţi prieteni” în închisoare, unde era tratat deosebit de bine.

„Îmi este bine”, i-a scris el din închisoarea Butner, situată în Carolina de Nord, pe care a comparat-o cu „un campus universitar, cu gazoane frumoase şi arbori”.

„După cum îţi poţi imagina, sunt o celebritate aici, sunt tratat ca un şef al mafiei. Îmi spun /Unchiul Bernie/ sau /Domnul Madoff/. Nu mă pot duce niciunde fără ca cineva să-mi strige cuvinte de încurajare şi susţinere, pentru a-mi ridica moralul. Este cu plăcut să vezi cât de atentă este toată lumea pentru bunăstarea mea, inclusiv personalul (…) Eşti cu mult mai în siguranţă aici decât pe străzile New Yorkului”, a adăugat Bernard Madoff.

Stéphanie Mack, al cărei soţ Mark, fiul cel mare al lui Bernard Madoff s-a spânzurat la 11 decembrie 2010, la New York, distrus de scandal, a ţinut să precizeze că răspunsul socrului ei a „îmbolnăvit-o”.

Ea a terminat recent de scris o carte apărută joi în statele Unite, despre „sfârşitul unei vieţi normale, suferinţa unei femei, noua viaţă a unei văduve”.

Bernard Madoff a fost condamnat în 2009 la 150 de ani de închisoare pentru o escrocherie de tip piramidal cu o valoare între 23 şi 65 miliarde de dolari, dacă se ţine cont sau nu de dobânzi. El a pus la punct o schemă Ponzi, constând în plătirea investitorilor din banii depuşi de clienţii noi. Frauda a ieşit la lumină în decembrie 2008, după ce criza financiară a determinat multe persoane să-şi retragă banii.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.