Camera foto Lytro schimbă regulile jocului în fotografie

[block]2[/block]

– Lytro Camera este o camera foto care va schimba regulile de fotografiere. Iar acest lucru se va intampla incepand de anul viitor cand producatorul va lansa pe piaţă produsul pentru care deja se fac precomenzi, scrie [block]0[/block]

– Cameră este dotată cu doar două butoane, dintre care unul pentru oprirea/pornirea aparatului şi celălalt pentru captura imaginii

Tânăra companie producătoare de echipamente fotografice Lytro şi-a „dezvelit” zilele acestea produsul-cheie, prin care doreşte să revoluţioneze principiile captării de imagini digitale: foto-camera Lytro Light Field, ce foloseşte tehnologia aşa-numitei „plenoptici”, permiţând captarea culorii, a intensităţii şi a direcţiei vectoriale a întregii lumini din faţa obiectivului.

Este o cameră foto construită din aluminiu eloxat, dispune de o diafragmă f/2 şi de zoom 8x care foloseşte un câmp luminos cu o intensitate mare ceea ce îi permite să capteze imagini cu focus infinit.

Noutatea camerei este că realizează focusul imaginii abiă după ce aceasta a fost captată pe Lytro. Altfel spus, această capacitate de post-procesare permite utilizatorilor, în speţă fotografi amatori, să focalizeze imaginea în orice punct al acesteia după ce ea a fost realizată – focus ulterior pe conţinut capturat anterior.

Lytro Light Field are formă paralelipipedică şi măsoară 40 de milimetri în secţiune transversală şi 112 mm în lungime.

La un capăt al camerei asemănătoare cu un telescop se află lentila, iar la celălalt un mic ecran LCD tactcil. Pe carcasă, care vine în versiunile cromatice „roşu aprins”, „grafit” şi „albastru electric”, sunt dispuse butonul de pornit/oprit şi declanşatorul, un port USB şi o bandă cauciucată striată tactilă care permite o bună manevrabilitate, precum şi realizarea zoom-ului.

Camera Lytro este disponibilă pentru precomenzi în două variante de preţ: 399 dolari pentru varianta de 8GB memorie flash (poate stoca 350 de imagini) şi 499 dolari pentru cea cu o capacitate de 16 GB (750 de fotografii). Potrivit informaţiilor, comercializarea dispozitivului nu va începe mai înainte de 2012.

Pentru a vă da seama exact cum funcţionează Lytro, accesaţi secţiunea de galerie foto a producătorului şi urmaţi indicaţiile.

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. Alex spune

    mi se pare incredibil. ar fi o revolutie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.