EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Cătălin Ivan: Nicăieri în UE nu se cere populaţiei CNP-ul la recensământ

0
Europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan, atrage atenţia că în niciun stat membru al Uniunii Europene, exceptând România, nu se cere codul numeric personal din buletin pentru recensământ şi acuză actuala putere de ‘interese obscure, legate mai degrabă de fraudarea alegerilor decât de recenzarea populaţiei’, informează un comunicat de presă difuzat joi de biroul acestuia.

‘Nu Uniunea Europeană ne cere să facem recensământ cu CNP, ci frica PDL că pierde puterea, pe fondul lipsei de încredere a populaţiei. Nicăieri în UE nu există o astfel de cerinţă! Este un nou abuz din partea puterii, care acţionează în stil poliţienesc.

Nu i-am văzut niciodată pe actualii guvernanţi să se lupte aşa de aprig pentru ca românilor să le fie mai bine, precum luptă pentru tot soiul de metode prin care să fure alegerile şi să-i păcălească pe oameni. Dar unde să mai încapă proiecte cu soluţii pentru români, dacă masa guvernului şi a preşedinţiei este burduşită numai cu planuri de fraudă. Scorneala aceasta cu CNP-ul se înscrie în aceeaşi categorie cu proiectul votului prin corespondenţă sau comasarea alegerilor’, afirmă Cătălin Ivan.

Ivan consideră că este ilogic ca românii să fie obligaţi să dezvăluie recenzorilor codul numeric personal, în condiţiile în care există întrebări referitoare la data sau locul naşterii şi alte elemente de identificare. În plus, potrivit europarlamentarului, regulamentul (CE) Nr. 763/2008 al Parlamentului European şi Consiliului European, din 9 iulie 2008, nu impune formularea chestionarelor, deci cu atât mai puţin obligativitatea declarării CNP-ului.

Cătălin Ivan îi îndeamnă pe români să nu îşi dezvăluie codul numeric personal. ‘Transmit tuturor românilor să nu se lase păcăliţi, să nu cadă în capacana PDL şi să nu divulge aceste informaţii personale. După ce a furat tot ce se putea fura în ţara aceasta, acum puterea vrea să fure şi identitatea oamenilor, încălcând flagrant drepturile şi libertăţile cetăţeneşti.

Guvernul PDL este în stare de orice pentru a se menţine la putere şi începe tot mai mult să recurgă la instrumente specifice unui regim opresiv’, subliniază europarlamentarul.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.