EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Doctorul Murray a minţit în privinţa cantităţii de somnifere administrate lui Michael Jackson

1
Doctorul Conrad Murray, judecat la Los Angeles pentru moartea lui Michael Jackson, a administrat regelui muzicii pop cantităţi de sedative mult mai mari decât cele declarate la poliţie.

Cântăreţul a murit pe 25 iunie 2009 din cauza unei „grave intoxicaţii” cu propofol, un anestezic puternic pe care-l folosea acasă ca somnifer, cu complicitatea dr Murray, relatează 20minutes.ch.

La două zile după moartea lui Michael Jackson, Conrad Murray a declarat la poliţie că i-a administrat intravenos două doze de 2 mg de lorazepam şi două doze de 2 mg de midazolam, două sedative care au „contribuit” la deces. Deoarece cântăreţul nu reuşea să adoarmă, i-a administrat apoi 25 mg de propofol şi a ieşit „două minute”, potrivit medicului, la toaletă. Când s-a întors, Michael Jackson nu mai respira.

Dr Steven Shafer, anestezist şi specialist cu reputaţie mondială în ceea ce priveşte propofolul, a afirmat că dr Murray i-a administrat cântăreţului o cantitate de propofol de patru ori mai mare decât a declarat, adică 100 mg.

„Este singurul scenariu care poate explica concentraţia de propofol” găsită în sângele lui Michael Jackson, de 2,6 micrograme/ml, a spus el. De altfel, ţinând seama de metabolismul acestui anestezic, faptul că Jackson avea o asemenea cantitate de propofol în sânge înseamnă că „a murit în timp ce primea infuzia de propofol”.

Dacă injectarea de propofol ar fi încetat înaintea decesului, „concentraţia ar fi scăzut foarte repede”, a precizat medicul.

El a mai spus că ipoteza apărării dr Murray este „un scenariu fantezist” – potrivit acesteia, cântăreţul şi-ar fi autoadministrat o doză suplimentară, mortală, de propofol în timp ce medicul lui era plecat. „Nu poţi să te trezeşti pur şi simplu din anestezie şi să-ţi faci singur injecţie”, a spus Shafer.

Doctorul a combătut şi cealaltă ipoteză a apărării – că Jackson ar fi înghiţit opt pastile de lorazepam -, arătând că în stomacul cântăreţului s-a găsit o cantitate mică de sedativ, care nu se potriveşte cu ingerarea a opt comprimate. În schimb, concentraţia de lorazepam din sânge pare a indica că dr Murray a administrat – intravenos – mult mai mult decât cele două doze de 2 mg declarate la poliţie. Shafer este de părere că au fost probabil 10 doze a câte 4 mg administrate cântăreţului între miezul nopţii şi ora 5 dimineaţa.

Dr Shafer este ultimul martor citat de acuzare, urmând să fie interogat vineri de apărare, care-şi va chema în continuare propriii martori.

Dr Conrad Murray, 58 de ani, riscă până la patru ani de închisoare dacă este găsit vinovat.

loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. Athina-Aurelia Costea ( Brasov ) spune

    ESTE VINOVAT !! Sa zaca UCIGASUL LA OCNA PE VIATA, sa plateasca, desi, nici o pedeapsa nu pare a fi indeajuns !! Nu doar cu 4 ani, de parca ar fi furat gaini !! A UCIS UN INGER !! Pierderea pentru omenire desi NU L-a meritat deloc, este INCOMENSURABILA !
    DOAMNE, INDURA-TE de INGERUL TAU si de noi –cei care-L iubim , si reda-i linistea si DREPTATEA !!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.