EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

FC Rapid a acceptat demisia preşedintelui executiv Dinu Gheorghe

0
Adunarea generală a acţionarilor şi Consiliul de administraţie al FC Rapid au acceptat de comun acord încheierea contractului de management al preşedintelui executiv Dinu Gheorghe, care va avea în scurt timp un înlocuitor, dar în niciun caz Grigore Sichitiu sau Mihai Stoica, a anunţat vineri George Copos, finanţatorul clubului giuleştean.

George Copos, cu prilejul unei conferinţe de presă, a dezvăluit că preşedintele executiv şi-a manifestat dorinţa de a pleca încă din luna septembrie, dar a reuşit atunci să asigure continuitatea lui Dinu Gheorghe, însă acum în octombrie nu l-a mai putut facă să se răzgândească.

”Îmi pare rău că Dinu Gheorghe a renunţat la contractul de management şi a luat această decizie de a nu mai lucra la clubul Rapid. Pentru a elimina orice speculaţie, vreau să spun că domnia sa a depus cerere încă din luna septembrie. Atunci am discutat cu el şi l-am rugat foarte mult să continuăm, să mergem mai departe, pentru suntem o echipă şi mi-am dorit foarte mult să lucrăm în această echipă şi să nu dezamăgim.

Din păcate în luna octombrie a venit cu aceeaşi adresă către Consiliul de administraţie. Am încercat şi atunci să port o discuţie cu el, să-l conving, că nu este bine ceea ce face, că viaţa este complicată şi va fi şi mai complicată în 2012, dar din păcate nu am reuşit”, a declarat Copos.

Finanţatorul Rapidului a adăugat că decizia de accceptare a demisiei lui Dinu Gheorghe a fost luată vineri dimineaţă.

”Azi, Consiliul de administraţie şi respectiv adunarea generală au luat decizia să fim de acord cu încetarea contractului de management. Nicio parte, nici Dinu Gheorghe şi nici Rapid, nu va fi obligată să plătească acea sumă de 400.000 de euro care era stipulată în contractul de management. Încă o dată, pot să demonstrez că atunci în 2010, când am făcut acel contract, am stipulat acea sumă, pentru a avea o echipă, a avea continuitate şi a avea un preşedinte executiv care să aibă continuitate la club. Nu am reuşit acest lucru, şi îl regret şi eu. Mă doare această decizie, dar Rapidul trebuie să meargă mai departe”, a spus finanţatorul clubului din Giuleşti.

Patronul holdingului Ana a reamintit că gestionarea unui club de fotbal este ”extrem de complicată, nu numai la nivelul României ci şi la nivel mondial şi trebuie să ne asigurăm că rămânem în viaţă şi mergem mai departe”.

George Copos a ţinut să precizeze cu fermitate că Grigore Sichitiu, fost director general al Rapid, şi Mihai Stoica, ex-manager general la Rapid, nu se numără printre candidaţii la preşedinţia executivă. ”Categoric, Sichitiu Grigore nu va mai veni la Rapid. Să fie foarte clar acest lucru.

Am toată consideraţia pentru Sichitiu dar nu mai poate să vină la Rapid. Mihai Stoica nu are cum să vină la Rapid, pentru că nu are nicio legătură cu acest club. Îl apreciez, este un preşedinte foarte bun, un om pasional de ceea ce face, dar nu are cum să vină vreodată la Rapid”.

Rapid nu are în acest moment o soluţie la preşedinţia executivă, dar în cel mai scurt timp se va lua o decizie. ”Vom găsi împreună, cu conducerea tehnică, o persoană potrivită care să ajute clubul în perioada imediat următoare. Nu am nimic în gând acum. A conduce un club de fotbal e foarte greu”.

Omul de afaceri a lăsat să se înţeleagă că una dintre cauzele divergenţelor cu Gheorghe Dinu a reprezentat-o şi faptul că acesta nu a înţeles că trebuie să existe un echilibru între venituri şi cheltuieli. ”Rapid a reuşit să plătească către bugetele statului aproape 10 milioane de euro, datorii vechi, iar azi Rapid are certificatul fiscal şi pentru mine prima prioritate, pe lângă salariile jucătorilor şi primele care au fost plătite, rămâne impozitele şi taxele către bugetele statului.

Nu ne putem juca cu acest lucru şi poate şi de aici au apărut unele divergenţe cu modul cum se administrează un ‘p&l’ (profit and loss). În caz contrar ajungi foarte repede în faliment, pentru că fotbalul este foarte multă emoţie şi nu ne putem juca cu aceste lucruri. Holdingul Ana are 2.000 de angajaţi şi nu putem vreodată să punem în pericol soarta angajaţilor.

Vom face toate eforturile să asigurăm bugetul clubului şi pe viitor să existe un echilibru între venituri şi cheltuieli”.

Cauzele demisiei lui Gheorghe Dinu rămân însă neclare, patronul Rapidului evitând să le lămurească. ”Eu cred că aceste lucruri şi întrebări trebuie puse dânsului. El ştie mai bine care sunt elementele care l-au determinat să ia aceste decizii, care îi aparţin şi nu vreau să le comentez acum. Fiecare om trebuie să-şi facă treaba acolo unde lua o sumă considerabilă de bani, în limita unui buget care este aprobat de adunarea generală şi de consiliul de administraţie”.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.