EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

În Alabama a fost executat un condamnat care a cerut să moară

0

Christopher Johnson, 39 de ani, a fost executat joi seară în Alabama (sud) penrtu uciderea fiului său de şase luni, după ce la proces a cerut pedeapsa cu moartea, au anunţat autorităţile penitenciare din acest stat, citate de AFP.

El a fost executat prin injecţie letală, după patru ani petrecuţi în culoarul morţii – în Statele Unite, condamnaţii stau în acest loc în medie 14 ani. Ultimele sale cuvinte au fost „Game over” (jocul s-a terminat), au adăugat autorităţile penitenciare.

La procesul din 2007, Christopher Johnson s-a apărat singur, după ce şi-a concediat avocaţii, şi a cerut tribunalului să-i dea pedeapsa cu moartea. Condamnat la moarte în februarie 2007, Johnson a fost considerat „voluntar” de către organizaţiile care militează împotriva pedepsei capitale, pentru că a refuzat să facă apel şi a cerut să nu se facă niciun recurs în numele său.

El a recunoscut că şi-a bătut şi asfixiat fiul de şase luni în 2005, din ură faţă de soţia lui. Condamnarea a fost confirmată în urma unei reexaminări obligatorii a cazului de către o curte de apel în 2009, potrivit documentelor date publicităţii de ministerul de Justiţie din Alabama.

Organizaţia de luptă împotriva pedepsei cu moartea „Project Hope to Abolish the Death Penalty” a declarat că „respectă dorinţa deţinutului”, dar şi-a pus totuşi problema „stabilităţii mentale a dlui Johnson, care i-ar fi permis să ia o asemenea decizie”. Directorul organizaţiei consideră că dosarul ar fi trebuit analizat „mai în profunzime”, existând „riscul de a executa deţinuţi care vor să se sinucidă”.

Christopher Johnson este al şaselea deţinut executat în acest an în Alabama şi al 38lea din Statele Unite.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.