Liviu Dragnea consideră declaraţiile lui Mircea Geoană la adresa conducerii PSD ca fiind o decizie proastă

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a calificat, vineri, ca fiind „proastă” decizia preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, ca în ziua desfăşurării Consiliului Naţional al partidului să facă declaraţii critice la adresa conducerii partidului.

Mircea Geoană a criticat, în cadrul unui interviu apărut vineri în mass-media, actuala conducere a formaţiunii.

„Mi se pare o decizie proastă ca în ziua Consiliului Naţional un membru de partid să facă asemenea afirmaţii. Sfatul meu prietenesc este, i l-am mai dat, să se gândească mult mai bine înainte să facă asemenea afirmaţii. PSD, marea masă a pesediştilor doresc ca partidul să fie unit şi să aibă o acţiune coerentă pentru că România se confruntă cu greutăţi foarte mari. Cea mai mare parte a populaţiei vrea ca PSD şi USL în ansamblu să trântească actuala putere şi nu avem nevoie de asemenea înţepături şi aprecieri de genul acesta chiar în ziua CN”, a afirmat Dragnea.

Citeste si:  Comitetul Executiv Naţional al PSD stabileşte luni data Congresului Extraordinar

Secretarul general a mai spus că, din punctul său de vedere, „din fericire”, afirmaţiile lui Geoană nu vor prejudicia imaginea PSD sau a Uniunii Social Liberale.

„Nu vor prejudicia, numai că a fost un simplu sfat prietenesc să nu mai facă asemenea gesturi şi i-am spus şi spun şi acum a fost o greşeală”, a mai spus Dragnea.

Întrebat dacă preşedintele Senatului ar putea fi convocat de conducerea centrală a PSD pentru a da explicaţii pe marginea afirmaţiilor sale, secretarul general a răspuns: „Nu ştiu, deocamdată ne concentrăm pe Consiliul Naţional, un eveniment extrem de important pentru partidul nostru şi pentru toţi membrii PSD”.

Citeste si:  Codrin Ştefănescu: Am fost exclus din PSD pentru că am ţinut cu Adrian Năstase

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, citat de presa centrală, că preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, are o problema în a accepta orice alt lider al partidului în afara de el însuşi, fiind vorba despre „răutate adunată în timp”.

Potrivit acestuia, Ion Iliescu „a lansat, în timp, atacuri nedrepte la adresa tuturor preşedinţilor PSD, fie că a fost vorba despre Adrian Năstase, Mircea Geoană sau, mai nou, Victor Ponta”. Geoană a lansat totodată o serie de critici şi la adresa lui Miron Mitrea, afirmând că alegerea acestuia ca şef de campanie a lui Sorin Oprescu „este o idee nefericită”.

Citeste si:  Eclipsă totală de Lună - 27 iulie 2018
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close