Ministerul Sănătăţii: 5.030 absolvenţi s-au înscris la concursul de Rezidenţiat

La concursul de Rezidenţiat pe care Ministerul Sănătăţii îl va organiza în data de 20 noiembrie s-au înscris 5.030 absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie, care vor concura pe 3.810 locuri şi posturi scoase la concurs, informează MS.

Cei mai mulţi candidaţi au optat pentru a susţine concursul în centrele din Bucureşti (1.775), Cluj-Napoca (820) şi Iaşi (774).

Spre deosebire de anii trecuţi, anul acesta, concursul se va desfăşura, descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tâtgu Mureş şi Timişoara.

În premieră, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună şi respectând o metodologie unică, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Amănuntele privind tematica de concurs, bibliografia aferentă, numărul locurilor şi posturilor, precum şi publicaţia de concurs au fost publicate deja de Ministerul Sănătăţii în revista de specialitate „Viaţa Medicală” şi pe site-urile rezidenţiat.info şi www.ms.ro.

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii va pune accent pe pregătirea medicilor în specialităţile deficitare. Astfel, posturile scoase la concurs sunt, în principal, pentru medicina de urgenţă, ATI, neonatologie, oncologie medicală, farmacie clinică, specialităţi unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat.

Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.

Ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post.

Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidaţi înscrişi sau posturile pentru care candidaţii nu au obţinut punctajul minim de promovare nu vor putea fi alese de alţi candidaţi, precizează Ministerul Sănătăţii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.