O teroristă palestiniană eliberată îi îndeamnă pe copiii din Gaza să devină sinucigaşi

Wafa al Biss, o teroristă care a încercat să comită un atentat sinucigaş şi care a ieşit marţi din închisoare în cadrul primei faze de eliberare a deţinuţilor palestinieni în schimbul soldatului israelian, Gilad Shalit, a îndemnat un grup de şcolari din Gaza să devină terorişti sinucigaşi.

Al Biss, care nu a putut să detoneze explozibilul pe care îl avea ataşat de corp din cauza defectării butonului, le-a spus copiilor „să meargă pe drumul lor”, notează joi (20 octombrie 2011) ziarul La Vanguardia.

„Am încredere că veţi merge pe acelaşi drum pe care l-am ales noi toţi, iar cu ajutorul lui Allah unii dintre vor deveni martiri”, le-a spus elevilor veniţi să o întâmpine la casa ei din nordul Fâşiei Gaza.

În 2005, Al Biss se afla pe drumul care duce spre spitalul Soroka din Beersheba, unde făcea un tratament medical, când un grup de soldaţi israelieni de la postul de control din Erez şi-au dat seama că se comporta ciudat. Au percheziţionat-o şi au descoperit că sub haine avea ataşate zece kilograme de explozibil.

Membră a Brigăzilor Martirilor de la Al Aqsa, braţul armat al partidului Al Fatah, al preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmud Abbas, terorista Al Biss a fost condamnată la 12 ani de închisoare pentru tentativă de atentat sinucigaş.

După discursul în faţa lor, elevii au fluturat steagul palestinian şi au strigat lozinci, precum „Ne vom da sufletul şi sângele pentru tine, Palestina”. Al Biss a ţinut să explice mass-media, că atentatul asupra postului de control israelian a eşuat din cauza unei defecţiuni la detonator. „Din păcate butonul nu a funcţionat în ultimul moment pentru a putea deveni martiră”, a spus ea.

Al Biss a subliniat că încă nu s-a obişnuit cu noua situaţie de libertate, motiv pentru care s-a trezit ca de obicei dis de dimineaţă când se dă raportul prizonierilor.

„De dimineaţă, m-am sculat, mi¬am pus vălul şi m-am dus să mă aşez, ca în fiecare zi, în rând, când mi-am dat seama că de fapt sunt la mine acasă şi nu la închisoare”, a povestit ea.

Ea a subliniat că după ce se va obişnui cu rutina vieţii cotidiene are de gând să-şi continue studiile universitare la psihologie şi că nu este de acord cu avertismentele lansate de Israel la adresa deţinuţilor eliberaţi care vor să se reintegreze în miliţiile armate. „Vom continua să luptăm /iar primul ministru, Netanyahu/ ştie acest lucru.

Detenţiile nu ne vor abate de la lupta noastră şi de la înfruntarea aroganţei sioniste pe pământul nostru palestinian”, a asigurat ea.

Al Biss face parte din tranşa celor 477 de deţinuţi eliberaţi marţi de guvernul israelian, în respectarea primei faze a acordului privind eliberarea soldatului evreu Guilad Shalit, captiv în fâşia Gaza din 25 iunie 20006. A doua fază a procesului de schimb presupune eliberarea altor 550 de deţinuţi în următoarele două luni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.