Polonia vrea în continuare să adere la euro

0
Guvernatorul Băncii Naţionale a Poloniei, Marek Belka, a declarat vineri că ţara să rămâne „ferm decisă” să adere la zona euro, dar a adăugat că nu ar fi prudent să fixeze deocamdată o dată ţintă, transmite AP.

„Nu ar fi cinstit să pretindem că actuala criză nu a schimbat nimic. Criza a schimbat sentimentele vis a vis de Europa şi zona euro”, a declarat Marek Belka la o conferinţă organizată de Banca Naţională a Poloniei.

Prezent la aceeaşi conferinţă, preşedintele polonez, Bronislaw Komorowski, a declarat că Polonia vrea să joace un rol activ în reformarea zonei euro. „Nu vrem doar să stăm pe margine în timp ce noile reguli sunt elaborate. O zonă euro întărită şi extinsă va creşte rolul Europei în arena globală”, a declarat Bronislaw Komorowski.

La rândul său, preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a insistat că moneda euro s-a dovedit un „mare succes” în pofida crizei datoriilor care afectează unele din statele membre ale zonei euro.
După opt ani la conducerea BCE, Jean-Claude Trichet va fi înlocuit de la 1 noiembrie de actualul guvernator al Băncii Centrale a Italiei (BOI), Mario Draghi.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.