EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

Românii vor cheltui mai puţin pe haine, dar nu vor reduce bugetul pentru mâncare

0
Românii intenţionează să cheltuiască mai puţin pe haine în următoarele şase luni, dar nu îşi vor reduce cheltuielile pentru mâncare şi produse alimentare, arată un studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Winkle, prezentat vineri, cu ocazia lansării oficiale a activităţii în România.

Studiul, care a vizat atitudinile consumatorilor în 12 ţări – Rusia, Brazilia, India, China, Canada, România şi state central şi vest-europene, arată că românii intenţionează să cheltuiască mai mult cu asigurările şi comunicaţiile mobile, a declarat directorul Winkle pentru Europa de Est, Dragoş Sincă.

În ceea ce priveşte modul cum se văd ei înşişi, consumatorii din România sunt mai veseli, optimişti şi spun mai des ceea ce gândesc, spre deosebire de consumatorii din alte state, cum ar fi Rusia, a adăugat Sincă.

Potrivit studiului, puţini români consideră medicul ca fiind prima opţiune (23%), atunci când au o problemă de sănătate, în timp ce un procentaj mai mare preferă să consulte un prieten sau o cunoştinţă care are simptome similare şi să folosească tratamente alternative (30%).

Referitor la atitudinea faţă de bani şi bănci, studiul relevă o atitudine similară a consumatorilor din cele 12 ţări – banii sunt un scop în viaţă, dar şi un instrument de responsabilitate faţă de familie.
‘A pierde bani este ca şi cum aş pierde pe cineva drag’ – este atitudinea asumată de majoritatea respondenţilor din cele 12 state care au făcut obiectul cercetării Winkle.

În schimb, comparativ cu alte state, un procentaj mai mic dintre români au încredere în banca cu care lucrează şi consideră serviciile şi tarifele băncilor ca fiind corecte şi justificate.

O secţiune specială a studiului a fost dedicată atitudinii oamenilor faţă de albine. Rezultatele au evidenţiat faptul că majoritatea celor chestionaţi sunt la curent cu dispariţia populaţiilor de albine şi consideră această situaţie ca fiind relevantă pentru viaţa lor, dar nu sunt dispuşi să facă un efort prea mare pentru a schimba ceva.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.