Tăriceanu va face plângere la CEDO împotriva lui Emil Boc în legătură cu contractul Sterling

Liderul deputaţilor liberali, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, este nemulţumit de faptul că instanţa de judecată nu l-a obligat pe Emil Boc să plătească daune în procesul dintre ei doi legat de firma Sterling şi va face o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în legătură cu acest caz.

Potrivit unui comunicat de presă remis joi de grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor, Emil Boc „nu a adus nici o dovadă în sprijinul afirmaţiilor sale calomnioase referitoare la Tăriceanu, dar instanţa a apreciat că, pentru oamenii politici, libertatea de expresie echivalează cu libertatea de a spune neadevăruri”.

„Voi face o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pentru ca aceasta să se pronunţe dacă dl Boc nu a depăşit, prin neadevărurile pe care le-a spus despre mine, limitele libertăţii de exprimare garantate de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului’, a declarat Tăriceanu, potrivit comunicatului de presă.

Călin Popescu Tăriceanu l-a dat în judecată pe Emil Boc după ce acesta din urmă a făcut nişte declaraţii referitoare la unele acte normative legate de firma Sterling.

„Prin acest proces am demonstrat ceea ce am dorit să demonstrez când am iniţiat acţiunea în justiţie, şi anume că nu există vreo încălcare a legii, din partea mea, în legătură cu contractul Sterling. În tot cursul procesului, domnul Emil Boc nu a adus nici o dovadă în sprijinul afirmaţiilor sale calomnioase.

Cu toate acestea, instanţa a decis să nu-l oblige pe dl Boc să plătească daune, fiindcă e om politic şi oamenii politici au dreptul să spună orice neadevăr’, a afirmat Tăriceanu.

Potrivit comunicatului liberalilor, hotărârile instanţelor judecătoreşti au constatat că nu există nicio împrejurare în legătură cu contractul Sterling care să-i fie imputabilă lui Călin Popescu Tăriceanu ca prim-ministru iar „dovada supremă care arată că actualul premier a minţit în legătură cu acuzaţiile la adresa lui Tăriceanu este faptul că astăzi, la trei ani de la provocarea acestui scandal, hotărârea de guvern în cauză este în vigoare şi produce efecte”.

„Dacă ar fi fost consecvent cu propriile declaraţii, dl Boc ar fi anulat această hotărâre de guvern”, se mai spune în comunicat.

Tăriceanu a apreciat că ‘un prim-ministru aflat în funcţie şi care aruncă acuzaţii calomnioase în toate părţile, prevalându-se apoi de libertatea de expresie şi neaducând nici măcar o singură dovadă în sprijinul propriilor declaraţii, compromite credibilitatea uneia dintre cele mai importante funcţii în stat”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.