Valeriu Tabără: În noua politică agricolă comună staţiunile de cercetare vor fi legate strict de producătorii agricoli

În noua politică agricolă comună staţiunile de cercetare vor fi legate strict de producătorii agricoli, a declarat, vineri, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, care a participat la un simpozion organizat în cadrul Indagra.

‘Acele construcţii pe care le are Franţa, eu cred că le putem face şi noi fără probleme. Eu cred că există tot concursul pentru astfel de construcţii, fie că este vorba de sectorul vegetal, fie că este vorba despre sectorul animal. Cine rămâne în afara acestui program pentru 2014-2020 va ieşi din cursă pentru totdeauna.

Sistemul francez la această dată este cel care se aşează cel mai bine în Europa în ceea ce priveşte orientarea performanţelor din cercetare spre ceea ce înseamnă ocuparea lor în sistemul de producţie. A se vedea ce material biologic se oferă pe zootehnie din zona franceză. Nu înseamnă că e şi cel mai bun poate’, a spus Tabără.

Comisia Europeană a prezentat în data de 12 octombrie un proiect de reformă a Politicii Agricole Comune (PAC) pentru perioada 2014-2020, obiectivul urmărit de executivul UE fiind creşterea competitivităţii, a durabilităţii şi a stabilităţii agriculturii în Europa, pentru a le garanta cetăţenilor europeni alimente sigure şi de calitate, a proteja mediul şi a dezvolta zonele rurale.

Peste 350 de firme din 20 de ţări participă la cea de a 16-a ediţie a Târgului Internaţional de Produse şi Echipamente în domeniu agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei Indagra, care se desfăşoara în perioada 19 – 23 octombrie 2011, la Complexul Expoziţional Romexpo.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.