EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Vasile Astărăstoae, audiat de procurorii DNA

0
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, Vasile Astărăstoae, s-a prezentat vineri (21octombrie) la DNA pentru a explica în ce fel a obţinut compania Maguay licitaţia pentru implementarea platformei eLearning, care face parte dintr-un proiect european.

Vasile Astărăstoae, preşedinte al Colegiului Medicilor din România, a venit la sediul din Iaşi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie însoţit de avocata sa, Maria Aldea, la aproape o oră diferenţă de prorectorul Dragoş Pieptu.

În timp ce profesorul Astărăstoae a afirmat că nu ştie pentru ce a fost chemat la DNA, dar că a venit să discute despre acuzaţiile care i se aduc, profesorul Dragoş Pieptu le-a spus jurnaliştilor că nu au niciun drept să scrie despre evenimentul în care este anchetat întrucât nu au făcut promovare proiectului.

După trei ore de audieri, Astărăstoae a declarat presei că nu i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile.

Duminica trecută, într-o conferinţă de presă, el spunea că este cercetat pentru aderare la grup organizat, abuz în serviciu, tentativă la fals şi conflict de interese.

Numele profesorului Vasile Astărăstoae apare într-un dosar instrumentat de procurorii DNA privind trucarea unei licitaţii pentru eLearning cu fonduri europene în valoare de peste 6,4 milioane de euro, prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

În acelaşi dosar în care Astărăstoae e cercetat pentru aderare la grup organizat, abuz în serviciu, tentativă la fals şi conflict de interese este anchetată şi fiica sa, Daniela, economist de profesie, dar şi alte 19 persoane, printre care prorectorul Dragoş Pieptu, angajaţi din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi reprezentanţi a trei firme.

Platforma de eLearning oferă posibilitatea studenţilor de a accesa întreaga documentaţie de curs, dând totodată şi informaţiile suplimentare, dar şi posibilitatea examinării prin metode electronice. Ea a fost implementată de firma Maguay Impex SRL, în urma unei licitaţii pe SEAP. Pentru implementarea platformei, UMF Iaşi a plătit peste 6,4 milioane de lei, din care aproape 5,4 milioane lei au reprezentat cheltuieli eligibile nerambursabile.

În acest dosar, trei directori, doi de la UMF şi un altul de la Maguay, s-au ales cu mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.