Zece comunităţi autonome spaniole şi principalele bănci, depreciate de Moody’s

0

Agenţia de calificare a riscurilor Moody’s a scăzut calificările privind solvenţa pentru zece comunităţi autonome spaniole, precum şi pentru mari entităţi financiare.

Cele mai importante cotidiene spaniole transmit aceste informaţii, fără să se concentreze asupra repercusiunilor acestei noi deprecieri a datoriilor publice.

Moody’s scade nota pentru zece comunităţi autonome spaniole, precum şi pentru marile bănci, scrie cotidianul El Pais. Acesta observă că, la o zi de la scăderea nivelului de solvenţă a datoriei publice a Spaniei, agenţia de calificare a riscurilor a scăzut şi nota comunităţilor autonome spaniole, dar şi a celor mai importante bănci spaniole – Santander, BBVA şi La CaixaBank.

Şi cotidianul El Mundo relatează scăderea severă venită din partea aprecierilor Moody’s pentru zece comunităţi autonome spaniole, iar ABC precizează că este vorba de Castilla La Mancha, Catalonia, Madrid, Ţara Bascilor, Extremadura, Galicia, Andaluzia, Castilla y León, Murcia şi Comunitatea Valenciană.

La rândul său, La Razon consemnează de asemenea decizia Moody’s de a scădea nivelul de solvenţă pentru datoriile publice ale celor zece comunităţi autonome spaniole, în vreme ce Publico vine cu precizarea că agenţia de rating a pedepsit cel mai dur Castilla-La Mancha, care a scăzut cinci trepte în aprecierile pentru solvenţă.

Cotidianul La Vanguardia remarcă de asemenea că Moody’s a scăzut nota Cataloniei şi a altor zece comunităţi autonome spaniole. Agenţia de apreciere a riscurilor a redus nota pentru solvenţa Cataloniei cu un nivel, şi cu perspective negative, precizează publicaţia menţionată.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.