EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Adrian Năstase: Ne putem gândi şi la boicotarea alegerilor; Victor Ponta va fi viitorul premier

0
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a subliniat intenţia PSD de a se retrage din Parlament dacă se va dovedi intenţia Puterii de a frauda alegerile, aşa cum s-a exprimat cu o zi înainte preşedintele fondator al partidului, Ion Iliescu.

El a reafirmat, de la tribuna CN al PSD, că preşedintele partidului, Victor Ponta, va fi viitorul premier.

”Domnul preşedinte Iliescu spunea că ar fi o soluţie să ne retragem din Parlament. Eu spun şi altceva: putem să ne gândim la un moment dat la boicotarea alegerilor. Dacă se va ajunge până la capăt cu această forţare, vom avea elemente care înseamnă până la urmă fraudarea alegerilor sau care vor crea premisele pentru fraudarea alegerilor ce rost ar avea să mai mergem la vot?

Dacă se încearcă aducerea din străinătate a unui milion de voturi prin votul prin corespondenţă, dacă se încearcă prin identificarea unor persoane plecate din ţară şi care nu votează să fie stabilite liste suplimentare de votanţi prin această operaţiune de intoxicare în cadrul recensământului. Toate sunt îndreptate spre o posibilă fraudare a votului.

În aceste condiţii, spunea Ion Iliescu şi sunt absolut de acord, va trebuie să internaţionalizăm o chestiune care ţine practic de o involuţie democratică în România şi de pericolele care există în legătură cu nerespectarea criteriilor de la Lisabona de către o ţară membră”, a spus liderul CN al PSD.

El a arătat că nu sondajele vor asigura victoria USL la viitoarele alegeri, ci rezultatele la urne, adăugând că social-democraţii vor intra în alegeri cu un mesaj constructiv.

„La anul, va fi rândul românilor să spună stop acestui genocid social. (…) PSD trebuie aşadar să continue să vorbească cu oamenii, să îşi promoveze viziunea, politicile şi măsurile în cadrul USL. Trebuie să continuăm să consolidăm construcţia pe care am reuşit să o facem la nivelul Opoziţiei.

Ştim că anul viitor va fi mai rău, atât din punct de vedere economic şi social, cât şi al stabilităţii sistemului democratic. România va înregistra o creştere a sărăciei, o accentuare a inegalităţii şi injustiţiei sociale, o scădere a autorităţii statului. Dar poate cel mai mare risc pentru România constă în dizolvarea democraţiei şi în disoluţia statului”, a spus Adrian Năstase.

Potrivit acestuia, de la ideea de amânare a alegerilor, din simplu calcul politic, la cea de anulare completă a lor nu este decât un pas.

”De la reducerea numărului de parlamentari şi trecerea la unicameralism la dizolvarea Parlamentului, drumul poate fi foarte scurt. Iar PDL a demonstrat până acum că este în stare să îl parcurgă. Guvernarea portocalie a spus populaţiei că taie salariile pentru că nu mai sunt bani.

Aceeaşi explicaţie inacceptabilă se pregăteşte pentru pensionari. Totuşi, pentru telegondole s-au găsit fonduri; pentru terenuri de fotbal în sate fără apă şi canalizare au fost bani; pentru bazine de înot, închise imediat după inaugurare, s-a găsit finanţare. Cheltuielile cu bunuri şi servicii s-au majorat, dar Guvernul strânge cureaua pentru bugetari, pensionari, tineri, persoane defavorizate etc. Boc spunea că România are cel mai mare procent de fonduri alocate pentru investiţii dintre ţările UE.

Dar a uitat să precizeze un lucru esenţial. Este vorba despre bani pentru investiţii care s-au dus direct în buzunarele clanurilor pedeliste. Statistica lui Boc este de fapt cel mai important indice al corupţiei actualei guvernări”, a susţinut preşedintele CN al PSD.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.