EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Atacuri mortale ale rechinului alb în largul Australiei

0
Autorităţile australiene încearcă să prindă un rechin alb care ar fi ucis sâmbătă un turist american în apele din apropierea oraşului Perth, acesta fiind al treilea atac mortal din această zonă în ultimele două luni, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Turistul american în vîrstă de 32 de ani a fost ucis în apropierea insulei turistice Rottnest. Potrivit martorilor, apa s-a învolburat şi apoi corpul victimei a apărut la suprafaţă cu răni grave.

Autorităţile au instalat în zonă şase rânduri de plase de pescuit în speranţa că vor prinde astfel rechinul despre care se crede că are circa trei metri lungime.

Primul ministru din statul Australia Occidentală, Colin Barnett, a declarat că va analiza oportunitatea unor măsuri cum ar fi suplimentare numărului de patrule, îmbunătăţirea supravegherii aeriene, instalarea de plase în apele din zona plajelor sau mărirea numărului de rechini pe care pescarii au voie să-i captureze.

„Sunt mai multe indicii care ne arată că numărul rechinilor este în creştere” a spus el, adăugând că „putem avea în vedere capturarea lor dacă aceşti rechini rămân în apropierea plajelor cele mai frecventate”. Oficialul crede însă că nu se poate face mare lucru, rechinii fiind „prădători naturali”.

„Cred că toţi cei care înoată sau care fac scufundări ştiu că se găsesc în regatul vieţii marine şi că aici rechinul este principalul prădător”, a mai afirmat el.

Cu două săptămâni în urmă un scafandru australian în vîrstă de 64 de ani a fost ucis probabil tot de un rechin alb în largul aceleiaşi localităţi. În apă s-a găsit numai costumul său de scafandru purtând semnele unei muşcături de rechin. La începutul lunii septembrie, un tânăr de 21 de ani a fost ucis în timp ce făcea bodyboard în golful Bunker, la sud de oraşul Perth. Corpul său purta indicille unui atac al rechinului alb.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.