EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

Brazii de Crăciun de la Vatican vin anul acesta din Ucraina

0
Brazii instalaţi tradiţional la Vatican cu ocazia sărbătorilor de Crăciun vor fi aduşi în acest an din Ucraina, a anunţat Biserica Greco-Catolică ucraineană. Bradul cel mare ce va fi instalat în piaţa Sf.Petru va proveni din Rutenia (regiune ucraineană situată la vest de Carpaţi, de la frontiera cu Slovacia, Ungaria şi România), în timp ce brazii ce vor fi instalaţi în Palatul Apostolic şi apartamentele papei vor sosi din regiunea Lvov, relatează în ediţia de luni La Croix.

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Ucrainene (sub jurisdicţia Patriarhiei Moscovei) sunt aşteptaţi să participe la ceremonia marcând instalarea bradului de la Vatican. O întâlnire în acest sens fusese programată pentru 19 octombrie la Kiev între Marele arhiepiscop al Kievului şi Galiciei, Sviatoslav Şevciuk, primatul Bisericii Greco-Catolice, şi arhiepiscopul Aleksandr, responsabil cu relaţiile externe în cadrul Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

Dacă se va confirma că această întâlnire a avut loc, aceasta ar fi un semn în plus privind dezgheţul între bisericile Greco-Catolică şi Ortodoxă, dat fiind faptul că ‘uniatismul’ este denunţat permanent de Moscova, constituind un punct spinos în relaţiile între catolici şi ortodocşii ruşi.

În fiecare an, bradul Vaticanului este oferit de o regiune sau de o ţară diferită. Anul trecut, de exemplu, imensul brad de 34 de metri înălţime şi cântărind 5 tone a provenit din Bolzano, o regiune din nordul Italiei.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.