EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Ce a mai rămas din familia Gaddafi?

0

Fostul liderul Muammar Gaddafi a fost ucis joi în oraşul său natal Syrta, iar la puţin timp după aceea s-a anunţat şi moartea unuia dintre fiii săi, Mouatassim.

Mai mulţi dintre copiii săi au dispărut, alţii s-au refugiat în Algeria sau în Niger. Seif al-Islam, un alt fiu al său, a fost capturat de luptătorii revoluţionari şi este rănit.

Acesta a fost considerat drept cel mai probabil succesor al lui Gaddafi, relatează ziarul Le Parisien în ediţia de joi, care face o prezentare a copiilor familiei Gaddafi.

Seif Al-Islam (Spada Islamului, în arabă) are 39 de ani şi este fiul cel mare din a doua căsătorie a lui Gaddafi cu Safiya Farkash. Doctor în filozofie la London School of Economics, mult timp considerat drept un ‘reformator’, el s-a făcut cunoscut cu ocazia medierii în cazul infirmierelor bulgare, eliberate în 2007 după opt ani de detenţie.

Când au început revoltele în februarie, el ameninţa cu ‘băi de sânge’. Este căutat în prezent de Curtea Penală Internaţională /CPI/ pentru crime împotriva umanităţii.
Mohamed Gaddafi, 41 de ani, este fiul unic din prima căsătorie a lui Gaddafi cu Fatiha al¬Nouri.

Considerat drept o persoană influentă şi discretă, el prezida organismul pentru Telecomunicaţii şi Comitetul Naţional Olimpic. S-a refugiat în Algeria, la 29 august.

Saadi Gaddafi, fotbalist şi căpitan al echipei naţionale, a fost recrutat în 2003 de clubul italian Perugia. A jucat foarte rar şi a primit chiar o suspendare de opt luni, în noiembrie 2003, după ce a fost depistat pozitiv cu nandrolon, un steroid anabolizant.

Preşedinte al Consiliului de administraţie al Libyan Arab Foreign Investment Company (LAFICO), care deţine 7,5% din acţiunile clubului Juventus Torino, el a renunţat, în 2004, la cariera din fotbal. De atunci a făcut carieră în armată, ajungând la comanda unei unităţi de elită. Şi el s-a exilat, dar în Niger, la 11 septembrie.

Hannibal, 33 de ani, militar de carieră, a avut nenumărate probleme cu justiţia. El şi soţia sa, Aline, au fost arestaţi la 15 iulie 2008 într-un hotel, la Geneva, şi eliberaţi după aceea pe cauţiune.

În afară de stoparea procedurilor judiciare, autorităţile de la Tripoli au solicitat să-i fie prezentate ‘scuze’, deşi Hannibal Gaddafi era anchetat pentru violenţe asupra a doi oameni de serviciu, o tunisiană şi un marocan. În septembrie 2008, justiţia a clasat acest caz.

Anterior, justiţia franceză îl condamnase, în mai 2005, la patru luni de închisoare cu suspendare, pentru comiterea unor violenţe asupra prietenei sale însărcinate. S-a refugiat în Algeria.

Aisha Gaddafi, 34 de ani, avocat, este o femeie elegantă cu păr lung blond. Ea este preşedinta Fundaţiei de binefacere Waatassimou, care se ocupă în special de femei.

După 2001, a fost avocata fostului preşedinte irakian Saddam Hussein. A fost trimisă, de asemenea, într-o misiune în Filipine, pentru a negocia cu islamişti din cadrul grupării Abu Sayyaf eliberarea unor ostatici occidentali. S-a refugiat la 29 august, în Algeria, unde a dat naştere unei fetiţe.

Mouatassim s-a născut în 1975 şi era medic şi militar de carieră. A fost numit de tatăl său la conducerea Consiliului pentru Securitate Naţională în 2007, fiind principalul rival al lui Seif Al-Islam. Suspectat de o tentativă de puci, s-a reabilitat după o perioadă de exil în Egipt. A fost găsit mort joi, la Syrta.

Seif Al-Arab, ofiţer, s-a născut în 1980. Era cel mai discret dintre fiii lui Gaddafi. El era un simplu ofiţer, instruit în Germania, şi foarte apropiat de tatăl său. Potrivit mai multor surse, a fost ucis, la 30 aprilie 2011, într-un raid al NATO.

Khamis s-a născut în 1983 şi este fiul cel mai mic al lui Gaddafi. Format în Rusia, el a fost însărcinat cu comanda unităţii de elită a Forţelor Speciale libiene. A jucat un rol important în reprimarea revoltei de la Benghazi, în februarie 2011.

Baza militară din Tripoli pe care o comanda a fost ultima din capitală care a căzut, după un bombardament al NATO, la 27 august 2011. Noile autorităţi au anunţat moartea acestuia la 28 august. Un canal de televiziune pro-Gaddafi a confirmat acest lucru la 17 octombrie.

Muammar Gaddafi ar mai fi adoptat doi copii. Un băiat, Milad, foarte discret, care l-ar fi salvat pe tatăl său în timpul bombardamentului american de la 14 aprilie 1986, şi o fată, Hannah, care ar fi murit în timpul acestui raid, la vârsta de 15 luni. Potrivit unor surse, aceasta ar fi încă în viaţă.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.