CNT nu vrea autopsie asupra cadavrului lui Muammar Gaddafi

0

Cadavrul colonelului libian Muammar Gaddafi, ucis joi la Syrta de rebeli, nu va fi supus unei autopsii, a anunţat sâmbătă consiliul militar al Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT), informează AFP, în condiţiile în care BBC a transmis în cursul dimineţii că fostul lider libian va fi transportat la Misrata special pentru o examinare post-mortem.

Medicul legist din Misrata se declarase pregătit să efectueze autopsia, care, potrivit declaraţiilor sale pentru BBC, urma să dureze ‘câteva ore, poate chiar întreaga zi’. ‘Nu va avea loc nicio autopsie astăzi (sâmbătă) şi în nicio altă zi. Nimeni nu va deschide trupul’ lui Gaddafi, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al consiliului militar din Misrata, Fathi Bachagha.

BBC a transmis că şi înhumarea fostului lider libian a fost amânată, deoarece noile autorităţi libiene nu prea ştiu ce să facă cu cadavrul, pe care l-au expus momentan într-o cameră frigorifică la periferia oraşului Misrata.

‘Le-am zis să-l mai ţină câteva zile la frigider… pentru a ne asigura că toată lumea ştie că a murit’, a declarat pentru Reuters ministrul petrolului, Ali Tarhouni. De altfel, sute de libieni au stat la coadă ca să arunce o privire la cadavrul colonelului Gaddafi.

Nici locul înhumării nu este deloc clar, variantele fiind Misrata sau oraşul său natal Syrta, unde a şi fost capturat, împreună cu unul dintre fiii săi. Însă unii oficiali din CNT au avansat şi varianta unei înhumări în secret.

Există chiar speculaţii potrivit cărora cadavrul lui Gaddafi ar putea fi aruncat în mare, aşa cum s-a întâmplat în cazul liderului reţelei Al-Qaida, sauditul Osama ben Laden, pentru a evita ca mormântul său să se transforme într-un loc de pelerinaj.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.