Elan Schwartzenberg: Realitatea TV este una singură

Proprietarul postului de televiziune Realitatea TV, Elan Schwartzenberg, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că „Realitatea TV este una singură” şi că îşi doreşte să iasă cât mai repede din procedura de reorganizare judiciară.

„În acest moment avem două obiective foarte simple pe care mă angajez personal că le vom respecta ad literam. Primul, ne vom îndeplini toate obligaţiile faţă de clienţi, agenţii de publicitate, parteneri şi angajaţi şi (…) doresc să ieşim cât mai repede, cât mai curaţi, cât mai neatinşi din această procedură de reorganizare judiciară.

Este imperativ şi obligatoriu să ieşim cu capul sus, plătindu-ne toate taxele la zi, fără nicio obligaţie faţă de nimeni. Doi, până de Crăciun sper să finalizăm toate detaliile în aceste platouri, în redacţii. Sigur, suntem într-un moment în care lucrurile nu sunt finalizate. Transmitem de aici, pentru că această echipă ştie să transmită chiar şi de pe front.

Noi, aici, vom finaliza totul la cel mai înalt nivel şi sper foarte curând, mai devreme de Crăciun, pentru că am promis la un moment dat că vom fi gata pe 1 noiembrie cu semnalul. Mi se pare că suntem cu multe zile înainte de 1 noiembrie spre bucuria sau tristeţea altora. La fel, mi-am propus o perioadă pe care sper să o avansez să ieşim din acastă procedură de reorganizare judiciară şi o vom respecta”, a declarat Elan Schwartzenberg.

Proprietarul Realitatea TV a mai spus că, în continuare, se va ocupa de recuperarea echipamentelor din „vechiul loc, din Casa Presei”, iar dacă vor întâmpina dificultăţi. are alte echipamente care vor sosi la noul sediu în două săptămâni. Pentru cei care pun piedici, Elan Schwartzenberg a anunţat că îi va urmări în justiţie, „penal şi civil”.

„Cu finalizarea sediului mai avem echipamente de recuperat din vechiul loc, din Casa Presei. Pot să spun două lucruri importante: dacă nu vom reuşi să recuperăm tot ce este acolo suntem pregătiţi cu alte echipamente pe care – cu costuri, cu eforturi – le vom avea aici în două săptămâni.

Dar le promit tuturor, din orice sistem ar fi ei, din orice instituţie, că mă voi ocupa ani de zile de ei pentru că nu îşi vor îndeplini funcţiile. Dacă în România, cu justiţia în mână nu îţi poţi lua ce este al tău – noi am demonstrat că putem lua ce este al nostru, suntem proprietari pe siglă, pe brand şi transmite de aici independent – dacă vom avea probleme în a le recupera, vă promit că oricare ar fi acei oameni care vor participa în a ne pune piedici îi vom urmări în justiţie, penal şi civil, toată viaţa, şi vor răspunde toată viaţa”, a afirmat Schwartzenberg.

Proprietarul Realitatea TV a afirmat, de asemenea, că este sprijinit de un „grup extrem de potent financiar” din Israel care îi poate asigura oricând doreşte „parteneri şi tot felul de parteneriate şi finanţări.

Întrebat care sunt datoriile trustului, Elan Schwartzenberg a declarat că speră că toate datoriile să fie rezolvate cu aproximativ cinci milioane de euro.

„Cred că cu mai puţin de cinci milioane de euro vom putea să rezolvăm absolut toate datoriile în condiţiile de reorganizare judiciară. Şi pot să vă garantez că am aceşti bani şi pot să garantez că, dacă nu-i am, am surse de finanţare”, a afirmat Schwartzenberg.

Referindu-se la managerul Sebastian Ghiţă, Elan Schwartzenberg a spus că dacă echipa căreia „i-a pus pumnul în gură” îl iartă, atunci şi el va spune că totul este în regulă. „Dar este datoria lui să le ceară scuze”, a spus proprietarul Realitatea TV.

Elan Schwartzenberg a mai spus că, după ce va intra în posesia a ceea ce îi aparţine, va trece ‘la restructurarea a ceea ce mai este în grup – radiouri, Money Chanell, ne vom ocupa de toate pentru că sunt ale mele şi îmi doresc de la toate exact acelaşi standard pe care-l are Realitatea’, a mai spus Schwartzenberg .

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.