În SUA au apărut pantofii cu GPS

Societatea GTX lansează în Statele Unite primii pantofi echipaţi cu un sistem de geolocalizare. Dispozitivul permite urmărirea de la distanţă, cu ajutorul unui calculator, a deplasărilor persoanelor care suferă de Alzheimer şi delimitarea unui perimetru în interiorul căruia bolnavul are voie să se mişte.

În cazul în care iese din acest perimetru, se declanşează o alarmă, relatează canalul France 2.

Acest gen de încălţăminte nu se deosebeşte cu nimic de perechile obişnuite, deoarece GPS-ul a fost pus în toc. Este mai discret decât brăţara electronică Columba, denumită ‘brăţară anti-fugă’, astfel că bolnavul nu se simte supravegheat.

‘Dacă îmbraci un bolnav de Alzheimer cu ceva care nu îi este cunoscut, el nu va accepta acel obiect. De exemplu, dacă îi dai un ceas (echipat cu GPS), dar nu ceasul pe care bolnavul îl ştie, el îl va da jos. Singura soluţie este să se disimuleze dispozitivul de urmărire’, a precizat pentru AFP Andrew Carle, profesor la Universitatea Georges Mason din Virginia, asociat la dezvoltarea proiectului.

Peste cinci milioane de americani suferă de maladia Alzheimer şi numărul lor va creşte de patru ori în următorii ani, a precizat profesorul Carle.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.