EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,20 RON
(-0.1%)
GBP
5,45 RON
(-0.57%)
CHF
4,18 RON
(-0.04%)
AUD
2,99 RON
(+0.31%)
CAD
3,16 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(-0.07%)
RUB
0,06 RON
(-0.16%)
ZAR
0,30 RON
(+0.02%)
BRL
1,13 RON
(-0.39%)
CNY
0,62 RON
(-0.16%)
INR
0,06 RON
(-0.21%)

Michelle Obama intră în campanie

0

Momentul a fost remarcat pe un ton oarecum „machisť: „Uitaţi-vă la ea, face toată treaba şi mai este şi frumoasă”. Barack Obama şi-a complimentat nevasta Michelle care l-a însoţit la o festivitate de omagiere la Langley (Virginia) a veteranilor de război.

De fapt, evenimentul a fost în realitate un motiv de lansare a doamnei Obama în lunga campanie prezidenţială pentru realegerea soţului la Casa Albă, în 2012, notează vineri (21 octombrie 2011) ziarul El Pais.

Michelle Obama i-a mulţumit soţului cu un zâmbet, spunând: „Bravo cuplurilor din armată”. „Veteranii şi soţiile lor sunt cel mai bun lucru pe care poate să-l ofere ţara”, a precizat prima doamnă, subliniind că firmele nu pot pierde prilejul de a se bucura de mâna lor de muncă.

„Cu voi companiile americane mizează pe cea mai talentată şi mai harnică mână de lucru pe care o are ţara”. „De aceea preşedintele este aici alături de mine”, a adăugat ea privindu-şi cu înţeles soţul.

„De aceea te-ai implicat atât de mulť, a precizat ea, făcând aluzie la cele trei zile petrecute departe de casă de Obama, plecat în turneu său electoral în Carolina de Nord şi Virginia. De-acum încolo, perechea prezidenţială va fi văzută mai frecvent deşi mai este un an până la alegerile prezidenţiale.

Prin această acţiune electorală Michelle Obama a încercat să sensibilizeze diferite companii mari şi mici să angajeze 25.000 de veterani de război şi perechile lor în următorii doi ani.

Dar şi pentru a arăta lumii ceea ce gândeşte Obama despre cea cu care îşi împarte viaţa, mama copiilor săi şi o femeie de succes înainte de a renunţa la carieră şi de a se muta la Casa Albă.

„Nu îmi place să urc la tribună după soţia mea. Ea se descurcă atât de bine… am mare noroc că m-am însurat cu Michelle. Se spune că contează să faci o căsătorie bună, iar eu am reuşit acest lucru. Am îmbunătăţit genele familiei mele”. Aplauze şi râsete. „Ce noroc să o avem ca primă doamnă”, a conchis preşedintele.

A urmat apoi o critică dură faţă de economia sălbatică, care a făcut ca peste 9% din populaţia americană să fie în şomaj. Obama a profitat apoi pentru a-şi anunţa planul menit să determine companiile să ofere de lucru la 100.000 de veterani şi perechile lor, până la sfârşitul anului 2013.

De când a început războiul din Afganistan, urmat de cel din Irak, 3 milioane de veterani s-au integrat în viaţa civilă. Deocamdată vor fi 270 companiile, între care, Procter & Gamble, Sears şi Siemens, cele care vor angaja 25.000 de veterani.

„Înţelegem cu toţii ce aţi făcut pentru ţară”, a spus preşedintele. „Nu are rost ca la întoarcere să nu vă găsiţi un loc de muncă”, a spus Obama în uralele asistenţei.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.